Oppgjør på kammerset

STAVANGER: Jan Simonsen kjemper en innbitt kamp for å sikre sin posisjon som Rogaland Frp's fremste stortingskandidat. I går kveld måtte han forsikre troskap til sentralstyret i et oppgjør på kammerset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har hatt en diskusjon, sa sentralstyremedlem Einar Endresen da han og Jan Simonsen kom ut fra Frp's bystyrekontor i Stavanger. Bak kamerasmilene lå en halv times konfrontasjon mellom Simonsen og hans argeste kritiker. Mens Carl I. Hagen satt på flyet tilbake til Oslo og Rogaland Frp hadde rådsmøte i kjelleren, tok kamphanene diskusjonen på bakrommet.

- Vi har vært litt uenige i det siste, og trengte en liten prat, sier Simonsen.

- Er dere mindre uenige nå?

- Nei. Men vi kom fram til en måte vi kan fortsette å være uenige på, sier Endresen.

Usikker

Og legger til:

- Jan har lovet å lojalt følge sentralstyrets vedtak, og det gjør at jeg tenker mer positivt om ham enn tidligere. Jeg er usikker på om jeg skal foreslå en motkandidat til Simonsen på årsmøtet i januar, sier Endresen.

Inntil i går hadde Frp's sentralstyremedlem nemlig andre planer. I det skjulte har han jobbet med å finne en mulig erstatter til Simonsen som førstekandidat. Erstatteren heter Ola Ingvaldstad.

- Slik situasjonen er nå, vil jeg heller ha Ingvaldstad enn Simonsen. Jan har hatt en selvskreven posisjon i Rogaland. Men det er jo kommet opp en del ting etter at nominasjonskomiteen leverte sin innstilling, sier Endresen til Dagbladet.

Ola Ingvaldstad er ukjent på riksplan, men har vært med helt siden Anders Langes tid.

Ryfylkingen er en av Rogalands mest erfarne politikere. Frp's leder i Fylkestinget er ikke fremmed for en stortingsplass, men det er usikkert om han vil stille som kampkandidat. I går ville han ikke gi noen kommentarer om saken.

Lite tyder på at han vil stille opp. Men mye tyder på at lokallagene står last og brast med Jan Simonsen.

Uaktuelt

- Jeg er 100 prosent sikker på at han ender opp som vår førstekandidat til stortingsvalget. Det kommer ingen motkandidat, slår Leif Arne Moi-Nilsen skråsikkert fast.

Lederen for Stavanger Frp sier det er uaktuelt å vrake Simonsen på grunn av de siste historiene. Det samme sier lederne for andre lokallag i Rogaland, deriblant Haugesund og Karmøy.

Resten av gårsdagens møte var preget av fordragelighet. Carl I. Hagen sa ikke ett ord om partiets verstinger. Det trengte han ikke. Einar Endresen sørget for partidisiplinen i går.