Oppgraderer brakkebarnehagene

Oslo kommune utbedrer fundamentene ved de stengte barnehagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Omsorgsbygg Oslo KF har startet arbeidet med å utbedre barnehagene hvor det ble funnet svakheter i fundamentene.

I samarbeid med et rådgivningsfirma er det utviklet en fundamentsløsning som er godkjent av Sintef Byggforsk, heter det på nettsidene til Oslo kommune.

Etter at fundamentet til Tosenhagen og Refstad midlertidige barnehage i Oslo kollapset tidligere denne måneden, stengte Oslo kommune alle 15 barnehager med lignende fundament. Få dager senere fikk sju kommuner beskjed om å stenge til sammen 16 brakkebarnehager.

- Min oppgave er å sikre at folk er trygge i bygg. Det har blitt påvist feil på hundre porsent av brakkebygningene som er undersøkt i oslo. Det gjør tiltakene nødvendig, sa kommunal- og regionalminister Åslaug Haga til Dagbladet.no om stengingen.

Løsningen består av konstruksjonsblokker og armert betong. I første omgang demonteres utvendige trapper og kledningen rundt fundamentene blir fjernet. Omsorgsbygg opplyser ifølge NTB at det er utviklet en løsning for å hindre at barn kryper inn under paviljongene utenfor arbeidstid.

Omsorgsbygg har ikke satt noen tidsplan for når arbeidet skal være fullført. Det vil være de enkelte bydelene som har planer for hvordan barnehagebehovet til familier med barnehageplass i de midlertidig stengte paviljongene skal ivaretas.

LIVSFARLIG KOLLAPS: Tonsenhagen og Refstad midlertidige barnehage brøt sammen 17.juni. Foto: FRANK KARLSEN
LIVSFARLIG KOLLAPS: Tonsenhagen og Refstad midlertidige barnehage brøt sammen 17.juni. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer