Anders Grønneberg om Tix

Opphetet debatt: - Du gir faen

Dagbladets anmelder svarer på kritikken i Dagsnytt 18.

KRITISK: Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg møtte frilansjournalist Lasse Olsrud Evensen til debatt i Dagsnytt 18 mandag kveld. Bilder fra NRK Vis mer
Publisert

Dagbladets MGP-anmelder Anders Grønneberg var lite begeistret for Andreas Haukelands bidrag i konkurransen. Lørdag vant «Tix» konkurransen, og skal representere Norge i Eurovision i Rotterdam i mai.

I etterkant har Grønneberg måttet stå i stormen på bakgrunn av anmeldelsen. Det blant annet av frilansjournalist Lasse Olsrud Evensen i en kommentar i Medier24 mandag, der han mener Grønneberg begår «et ondskapsfullt forsøk på karakterdrap».

Mandag møttes de to til diskusjon på NRK Dagsnytt.

- Han har skrevet masse forskjellig, men han skriver at det er «søppel» og «dritt». Han bruker karakteristikker jeg ikke mener en journalist skal gjøre. For at journalistikken skal tas på alvor, må man ta det ansvaret det er å være journalist, innleder Evensen.

Uenige

Dagbladets Grønneberg er helt uenig. Han mener anmeldelsen er ryddig.

- Jeg foretar ikke noe karakterdrap på denne artisten som prøver å rehabilitere seg selv og skrive mer anstendige låter. Det er ikke jeg som har gjort noe galt her. Han har bedrevet karakterdrap på seg selv i årevis (med tekstene i låtene, red. anm.), sier Grønneberg.

Evensen mener Grønneberg bortforklarer seg, da han ikke påpeker hvorfor låta er faglig dårlig. Tidvis blir det ampert i NRK-studioet. Grønneberg mener han ikke rakker ned på Tix' psykiske helse, slik Evensen skriver i kommentaren.

- Du skriver at jeg rakker ned på hans psykiske helse. Jeg blir trukket inn i en debatt jeg aldri har deltatt i. Jeg har ikke trukket noen konklusjoner om Tix' mentale helse, sier Grønneberg.

- Du gir faen. Det er ikke pent, sier Evensen. Han mener Grønneberg ikke tar hensyn til personen han skriver om.

Må spise ordene sine

«Jeg skal spise Tix-pannebåndet, på en seng av knuste glasskår fra brillene hans, dersom han vinner MGP-finalen.»

Slik lød Grønnebergs anmeldelse i midten av januar. Grønneberg la søndag ikke skjul på at telefonen hans ikke har stått stille siden lørdag.

- Det bare buldra inn. Det er mye stygge mailer. Jeg bruker ikke sånt språk i det hele tatt, men det tåler jeg, det har jeg ikke noe problem med, sier Grønneberg.

I denne videoen forklarer Grønneberg hvordan pannebåndspisingen blir:

STORM: Det har stormet rundt Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg etter hans anmeldelse av TIX sin MGP-vinnerlåt. Dette sier han om måltidet alle lurer på. Vis mer

Så nådde TIX altså helt opp i sangkonkurransen - og Grønneberg må nå spise sine egne ord. Veien fram dit har vært turbulent, særlig i spaltene. Polemikken har vært heftig, og etter MGP-seieren lørdag sa TIX at seieren var «en lærepenge til anmelderne».

Etter den knusende anmeldelsen i Dagbladet gikk han selv ut og anklaget Grønneberg for mobbing på TV 2. Han anklaget også Grønneberg for å latterliggjøre psykisk helse etter at han skrev dette i anmeldelsen av MGP-låta til Ane. Fin: «hva med å grine på Lindmo?».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer