Anders Grønneberg om Tix

Opphetet debatt: - Du gir faen

Dagbladets anmelder svarer på kritikken i Dagsnytt 18.

KRITISK: Dagbladets musikkanmelder Anders Grønneberg møtte frilansjournalist Lasse Olsrud Evensen til debatt i Dagsnytt 18 mandag kveld. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladets MGP-anmelder Anders Grønneberg var lite begeistret for Andreas Haukelands bidrag i konkurransen. Lørdag vant «Tix» konkurransen, og skal representere Norge i Eurovision i Rotterdam i mai.

I etterkant har Grønneberg måttet stå i stormen på bakgrunn av anmeldelsen. Det blant annet av frilansjournalist Lasse Olsrud Evensen i en kommentar i Medier24 mandag, der han mener Grønneberg begår «et ondskapsfullt forsøk på karakterdrap».

Mandag møttes de to til diskusjon på NRK Dagsnytt.

- Han har skrevet masse forskjellig, men han skriver at det er «søppel» og «dritt». Han bruker karakteristikker jeg ikke mener en journalist skal gjøre. For at journalistikken skal tas på alvor, må man ta det ansvaret det er å være journalist, innleder Evensen.

Uenige

Dagbladets Grønneberg er helt uenig. Han mener anmeldelsen er ryddig.

- Jeg foretar ikke noe karakterdrap på denne artisten som prøver å rehabilitere seg selv og skrive mer anstendige låter. Det er ikke jeg som har gjort noe galt her. Han har bedrevet karakterdrap på seg selv i årevis (med tekstene i låtene, red. anm.), sier Grønneberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer