Boston Marathon

Opphever dødsdom - pårørende opprørte

En føderal domstol har opphevet dødsdommen mot terrordømte Dzjokhar Tsarnajev (27) fordi de mener jurymedlemmer kan ha vært partiske.

DØDSDØMT: Dzjokhar Tsarnajev ble dømt til døden for bombene under Boston Marathon i 2013. Nå har en domstol opphevet dødsdommen. Foto: U.S. Attorney's Office in Boston/Handout via Reuters/Files/File Photo
DØDSDØMT: Dzjokhar Tsarnajev ble dømt til døden for bombene under Boston Marathon i 2013. Nå har en domstol opphevet dødsdommen. Foto: U.S. Attorney's Office in Boston/Handout via Reuters/Files/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Tsarnajev og broren sto bak bombingen under Boston Marathon 15. april 2013. Tre personer ble drept og mer enn 260 ble skadd. Storebroren, Tamerlan Tsarnajev, ble drept i skuddveksling med politiet noen dager seinere, mens Dzjokhar ble dømt til døden og har sonet i det som regnes som USAs sikreste fengsel i Florence i Colorado.

Fredag besluttet imidlertid et dommerpanel i 1st U.S. Circuit Court of Appeals å oppheve dødsdommen og ha en ny rettssak om straffen. De mener nemlig de opprinnelige dommerne ikke foretok en grundig nok bakgrunnssjekk av jurymedlemmene og om de hadde holdninger som gjorde dem partiske i saken.

Blir i fengsel

- Men ikke tro noe annet: Dzjokhar vil tilbringe resten av sine dager innelåst i fengsel. Det eneste som skal avklares er om han vil dø gjennom en henrettelse, skriver dommer O. Rogeriee Thompson, ifølge AP.

En av forsvarerne til Tsarnajev, David Patton, sier at det er takknemlige for en «rettferdig beslutning».

- Dersom myndighetene ønsker å henrette noen, må saken gjennomføres med en rettferdig valgt jury som får all relevant informasjon. Det er nå opp til myndighetene om de ønsker å presse ofrene og Boston gjennom en ny rettssak, eller å tillate en avslutning til denne forferdelige tragedien ved å tillate en dom på livstid i fengsel uten mulighet til å bli løslatt, skriver Patton i en epost.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer