Opphever dom for en av Munch-ranerne

Skjerper straffen til øvrige domfelte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Søndag 22. august 2004 ble Munch-maleriene «Skrik» og «Madonna» ranet fra Munch-museet i Oslo. Fem personer ble tiltalt for ranet eller for medvirkning, en person for heleri.

Den tidligere politispaneren Johnny Brenna gikk med planer om å skrive bok om ransmiljøet i Norge sammen med en av mennene på tiltalebenken.

Brenna var politiets hovedvitne under rettssaken, og den tiltalte var tidligere informant for Brenna - som nå jobber som krimekspert i TV 2.

Bokplanene var ikke kjent for noen av de andre aktørene da Munch-saken gikk for retten. Forsvareren til en av de tre som ble dømt i lagmannsretten, Morten Furuholmen, mente at saken må behandles på nytt.

Nå har Høyesterett bestemt at dommen mot Bjørn Hoen skal oppheves.

Høyesterett kom enstemmig til at det måtte anses som en saksbehandlingsfeil at påtalemyndigheten ikke hadde opplyst om forlagsavtalen, men det var dissens om hvilken betydning feilen hadde hatt.

Flertallet blant landets øverste dommere mente at det var en rimelig mulighet for at den manglende opplysning om forlagsavtalen kunne ha virket på bedømmelsen av troverdigheten av politibetjent Johnny Brennas og dermed også hans informants forklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer