Opphever dommen for gigantisk overgrepsbeslag

Lagmannsretten opphever dommen mot en mann i 40-årene som tilsto å ha lastet ned Norges største beslag av overgrepsmateriale. Årsaken: en juridisk spissfindighet.

VANT FRAM: Advokat John Christian Elden representerer mannen som i tingretten ble dømt for besittelse av Norges største beslag av overgrepsmateriale. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VANT FRAM: Advokat John Christian Elden representerer mannen som i tingretten ble dømt for besittelse av Norges største beslag av overgrepsmateriale. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Borgarting lagmannsrett har opphevet dommen mot en østlending i 40-årene, som utgjør halvparten av et ektepar der begge to i fjor ble tiltalt for besittelse av det som antas å være Norgeshistoriens største beslag av overgrepsmateriale.

På tungt krypterte harddisker fant politiet flere millioner overgrepsbilder. Mannen er svært datakyndig.

Politiet mener ifølge NRK at ekteparet har tilhørt det såkalte «Boylove» -miljøet - et miljø for voksne med seksuell interesse for unge gutter.

Flere års jobb

Det tok politiet flere år å låse opp det krypterte kjempebeslaget, og etter fem års jobb anslo politioverbetjent Fredy Salazar, leder for e-sporgruppa i Oslo politidistrikt, overfor NRK at de bare hadde fått tilgang til 20 prosent av beslaget.

Politiet beskrev materialet som et bibliotek av alt overgrepsmaterialet som finnes på det mørke nettet.

- Maskinene er så store og det er så enorme mengder materiale på dem, at flere av systemene våre krasjet. Vi har måttet investere flere millioner kroner i utstyr for å kunne gjennomgå materialet på disse enhetene, sa Salazar til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer