Opphever portforbud på Vestbredden

Den israelske hæren opphever portforbudet i dagslys i de gjenokkuperte palestinske byene på Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hæren opprettholder imidlertid portforbudet etter mørkets frembrudd, og portforbud om dagen fortsetter i Hebron.

- Vi håper at det blir mulig å fortsette denne praksisen i byer hvor situasjonen er rolig og det ikke er noen væpnet motstand, sier den israelske regjeringstalsmannen, Arie Mekel.

Ifølge lokale innbyggere ble portforbudet i Hebron opphevet i tre timer lørdag ettermiddag. I flyktningleiren al-Fara sør for Jenin på Vestbredden lørdag ble en tolv år gammel palestinsk gutt ifølge palestinske sykehuskilder skutt og drept av israelske soldater.

Skytingen skal ha startet fordi en gruppe palestinske gutter kastet steiner mot israelske stridsvogner og militære kjøretøy. Kilder i den israelske hæren hevder at det ikke ble avfyrt skudd i flyktningleiren. En palestinsk kvinne ble lørdag morgen skutt og drept av israelske soldater i Gaza, opplyser palestinsk politi. Kvinnen ble drept i nærheten av den israelske bosettingen Kfar Darom i den sentrale delen av Gazastripen.

Den israelske hæren arresterte 40 palestinere i operasjonene på Vestbredden lørdag, opplyser palestinske og israelske sikkerhetskilder. Blant de 40 skal det være tre personer med nære bånd til Hamas.

(NTB)

SAVNER BROREN: Palestinske Nancy Aish (høyre) får trøst under begravelsen til broren Mohammad. Han ble drept da en israelsk stridsvogn åpnet automatild ved flyktningeleiren hvor de bor på Vestbredden.
<B>FÅR GÅ I GATA:</B> Endelig opphever israelerne portforbudet i dagslys.