HASTVERK: Europa-minister Vidar Helgesen (H) vil endre postloven snarest mulig for å oppheve Postens enerett på å sende brev under 50 gram. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HASTVERK: Europa-minister Vidar Helgesen (H) vil endre postloven snarest mulig for å oppheve Postens enerett på å sende brev under 50 gram. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Opphever postmonopol

Regjeringen vil ikke vente på at postdirektivet blir en del av EØS-avtalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Postloven vil bli endret så raskt som mulig. Venstre sikrer flertall og fri konkurranse for all post.

Hasteinnkalt Sist fredag orienterte Europa-statsråd Vidar Helgesen (H) om regjeringens holdning i tre EU-saker i Stortingets Europa-utvalg. Det var et hasteinnkalt møte som flere av partiene ikke rakk å delta på. Verken Venstre, KrF, SV eller Sp deltok. Reaksjonene på hasteinnkallingen var sterke.

Oppheve monopol - Regjeringen har igangsatt arbeidet med en ny postlov for å oppheve Postens enerett for brev under 50 gram. Lovforslaget vil bli forelagt Stortinget uavhengig av når EØS-komiteen fatter vedtak om innlemmelse av postdirektivet i EØS-avtalen, sa Helgesen.

Han sier til Bergens Tidende at ingen bør være overrasket over dette.

- Ingen grunn til å vente - Vi fremla et forslag om liberalisering under Bondevik-regjeringen. Det er meget velkjent at vi mener dette. Når vi har en nasjonal politikk, så er det ingen grunn til å vente med å iverksette den. Vi er opptatt av gjennomføringskraft. Da setter vi i gang der vi har en avklart og god politikk, sier Helgesen. (NTB)