Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opphever unntakslover i Honduras

Lovene gjorde det mulig for politiet å stanse demonstrasjoner og pågripe folk uten arrestordre.

OPPHEVER UNNTAKSLOVER: Roberto Micheletti opplyste mandag at unntakslovene er opphevet. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse sammen med den amerikanske kongressrepresentanten Ileana Ros-Lehtinen, som er republikaner fra delstaten Florida. Foto: EPA/Scanpix
OPPHEVER UNNTAKSLOVER: Roberto Micheletti opplyste mandag at unntakslovene er opphevet. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse sammen med den amerikanske kongressrepresentanten Ileana Ros-Lehtinen, som er republikaner fra delstaten Florida. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kuppregjeringen i Honduras har opphevet unntakslovene som gjorde det mulig for politiet å stanse demonstrasjoner og pågripe folk uten arrestordre.

Bestemmelsene ble innført i slutten av september etter at den styrtede presidenten Manuel Zelaya vendte tilbake til hjemlandet. Siden da er flere titalls personer arrestert, i tillegg til at flere nyhetsmedier som støtter Zelaya, har måttet innstille virksomheten.

Kuppresidenten Roberto Micheletti opplyste mandag at unntakslovene er opphevet, uten å spesifisere når beslutningen i realiteten vil tre i kraft. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse sammen med den amerikanske kongressrepresentanten Ileana Ros-Lehtinen, som er republikaner fra delstaten Florida.

Innføringen av unntaksbestemmelsene ble møtt av kritikk også fra honduranske dommere og folkevalgte som støttet statskuppet i juni.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling