OPPHEVER UNNTAKSLOVER: Roberto Micheletti opplyste mandag at unntakslovene er opphevet. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse sammen med den amerikanske kongressrepresentanten Ileana Ros-Lehtinen, som er republikaner fra delstaten Florida. Foto: EPA/Scanpix
OPPHEVER UNNTAKSLOVER: Roberto Micheletti opplyste mandag at unntakslovene er opphevet. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse sammen med den amerikanske kongressrepresentanten Ileana Ros-Lehtinen, som er republikaner fra delstaten Florida. Foto: EPA/ScanpixVis mer

Opphever unntakslover i Honduras

Lovene gjorde det mulig for politiet å stanse demonstrasjoner og pågripe folk uten arrestordre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Kuppregjeringen i Honduras har opphevet unntakslovene som gjorde det mulig for politiet å stanse demonstrasjoner og pågripe folk uten arrestordre.

Bestemmelsene ble innført i slutten av september etter at den styrtede presidenten Manuel Zelaya vendte tilbake til hjemlandet. Siden da er flere titalls personer arrestert, i tillegg til at flere nyhetsmedier som støtter Zelaya, har måttet innstille virksomheten.

Kuppresidenten Roberto Micheletti opplyste mandag at unntakslovene er opphevet, uten å spesifisere når beslutningen i realiteten vil tre i kraft. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse sammen med den amerikanske kongressrepresentanten Ileana Ros-Lehtinen, som er republikaner fra delstaten Florida.

Innføringen av unntaksbestemmelsene ble møtt av kritikk også fra honduranske dommere og folkevalgte som støttet statskuppet i juni.

(NTB)