GÅTT LEI: Futten har etterhvert gått ut av demonstrantene som ville felle statsminister Yingluck Shinawatra i Thailand. Næringslivet gikk også lei av både demonstrasjoner og unntakstilstand. Foto: REUTERS / Scanpix / Chaiwat Subprasom
GÅTT LEI: Futten har etterhvert gått ut av demonstrantene som ville felle statsminister Yingluck Shinawatra i Thailand. Næringslivet gikk også lei av både demonstrasjoner og unntakstilstand. Foto: REUTERS / Scanpix / Chaiwat SubprasomVis mer

Opphever unntakstilstand i Thailand

Myndighetene i Thailand opphever unntakstilstanden i Bangkok og omegn ettersom demonstrasjonene mot statsministeren har dabbet av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unntakstilstanden i den thailandske hovedstaden og omlandet rundt oppheves fra onsdag av, opplyser sjefen for de thailandske sikkerhetsmyndighetene, Paradom Pattanathabutr.

Etter flere måneder med voldsomme protester mot regjeringa og statsminister Yingluck Shinawatra innførte myndighetene unntakstilstand for hovedstaden Bangkok og flere naboprovinser. Nå ser Yingluck ut til å ha vunnet en utholdenhetsseier.

Protestene fra de såkalte «gulskjortene» begynte i november. De krevde at statsministeren måtte gå av. Landets regjering skulle inntil videre erstattes av et «folkeråd», som ikke skulle velges av folket, men utpekes og bestå av «anstendige» personer, ifølge demonstrantene.

Yingluck svarte med å oppløse parlamentet og utskrive nyvalg i februar. Det ville ikke de gula ha, ettersom så godt som alle regnet med en klar seier for Yingluck og «rødskjortene». De gule forsøkte å ødelegge valget, og i flere valgkretser kunne ikke valget avholdes. Der måtte valget gå om igjen.

Men etterhvert har de gule gitt opp. Den siste tida har demonstrasjonene dabbet av, og forholdene i Bangkok har roet seg betraktelig.

(NTB-Reuters-Dagbladet)