ANKEN OPPHEVET : Amanda Knox, også kjent som Foxy-Knoxy, er atter en gang tiltalt for drapet i Italia. Foto: AFP/TIZIANA FABI
ANKEN OPPHEVET : Amanda Knox, også kjent som Foxy-Knoxy, er atter en gang tiltalt for drapet i Italia. Foto: AFP/TIZIANA FABIVis mer

Opphevet frifinnelse av Amanda Knox

Saken mot Knox og ekskjæresten gjenopptas i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Italiensk høyesterett har opphevet frifinnelsen av Amanda Knox og hennes tidligere kjæreste Raffaele Sollecito for drapet på Meredith Kercher i 2007, det skriver la Republica.

- Det var ingen beviser tidligere, og det er ikke noen beviser nå, sa Knoxs forsvarer Theodore Simon til Todayshow.

Møter neppe i retten Det betyr at Knox og Sollicito atter en gang må stå tiltalt for drapet som rystet Italia for seks år siden. Det er dog høyst tvilsomt at Amanda Knox, som i dag bor i nærheten av Seattle USA, vil stille for retten i Italia. BBC skriver at det er lite trolig at USA vil utlevere henne. Skulle hun bli dømt vil det altså skje in absentia.

Før anken gikk igjennom ble Knox og Sollecito dømt til henholdsvis 26 og 25 års fengsel.

Knox ble imidlertid funnet skyldig i falske beskyldninger mot politiet og dømt til tre års fengsel. Denne straffen har hun allerede sonet.

Saken I 2007 ble Meredith Kercher ble funnet halvnaken på sitt eget rom i den italienske byen Perugia med kuttskader i halsen og tegn på seksuelle overgrep.

BLE FRIFUNNET:  Amanda Knox rett etter at hun ble frifunnet for drapet på Meredith Kercher. Foto: AP/Pier Paolo Cito
BLE FRIFUNNET: Amanda Knox rett etter at hun ble frifunnet for drapet på Meredith Kercher. Foto: AP/Pier Paolo Cito Vis mer

Aktoratet mente de antatte gjerningspersonene, Amanda Knox og Raffaele Sollecito, lurte Kercher med på en sexlek før strupen hennes ble skåret over. De skal ha vært påvirket av narkotika og doplangeren Rudy Guede er også dømt for drapet.

Aktor ba om livstid både for Knox og Sollecito. Ifølge påtalemyndigheten var de to sammen om forbrytelsen, men begge hevdet hele tiden sin uskyld.

MEDTILTALT : Raffaele Sollecitos frifinnelse er også opphevet av italiensk høyesterett. Foto: EPA/PIETRO CROCCHIONI
MEDTILTALT : Raffaele Sollecitos frifinnelse er også opphevet av italiensk høyesterett. Foto: EPA/PIETRO CROCCHIONI Vis mer