UTSLIPP: Dette bildet fra AF Decoms opphoggingsanlegg for gamle oljeplattformer i Vatsfjorden er tatt i 2010. Den gang hadde ikke selskapet lov til å ha luftutslipp i det hele tatt. Foto: privat
UTSLIPP: Dette bildet fra AF Decoms opphoggingsanlegg for gamle oljeplattformer i Vatsfjorden er tatt i 2010. Den gang hadde ikke selskapet lov til å ha luftutslipp i det hele tatt. Foto: privatVis mer

Opphoggingen får fortsette i Vatsfjorden

Oljeplattformer skal fortsatt hogges opp i Vatsfjorden og Yrkefjorden i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har godkjent detaljreguleringsplanen som Vindafjord kommune i fjor vedtok for AF Offshore Decoms gjenvinningsanlegg på Raunes. Selskapet hogger opp gamle oljeinstallasjoner og dumper noe av materialet midlertidig i fjorden.

- Vi må legge til rette for at fjerning av oljeinstallasjoner kan skje i Norge, på en miljøvennlig måte og til konkurransedyktige vilkår, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Vedtaket sikrer 50 arbeidsplasser, understreker han.

- Vi ønsker vekst og verdiskapning i hele landet og mener denne næringen må ha forutsigbare rammer. En rekke oljeinstallasjoner er planlagt fjernet fra Nordsjøen i nærmeste tid, og dette kan være viktige arbeidsplasser i Norge, sier Sanner.

Fylkesmannen i Rogaland og Fiskeridirektoratet region sør hadde begge advart mot reguleringsplanen, av frykt for at fjorden skal bli forurenset og gyteområder for fisk bli ødelagt. Innsigelsene tas ikke til følge.

Norges Fiskarlag og Raunes fiskefarm har lenge kjempet mot anlegget. I statens egne fagorganer har det derimot vært delte meninger. Miljødirektoratet har konkludert med at anlegget er uproblematisk, mens Fiskeridirektoratet har nådd motsatt konklusjon.

(NTB)