- Oppildner fundamentalister

Den norsk-irakiske skribenten advarer regjeringen mot å tro at de har vært med på å skape ro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det er kortsynt å hylle enigheten mellom Magazinets redaktør og Islamsk Råd. Jeg er redd for at regjeringens applaudering av Selbekks beklagelse har lagt farlige premisser for framtida. Nå kan islamister vifte med trusler og tenne ilden hver gang de mener de blir såret.

Med de beste intensjoner har myndighetene rettet et knyttneveslag mot ytringsfriheten, sier Walid al-Kubaisi til Dagbladet.

Dolkestøt

I nabolaget hans på Grønland i Oslo demonstrerte over tusen sinte muslimer lørdag med krav om at staten må gripe inn overfor media som krenker islam med blasfemiske ytringer.

Dagen før innkalte arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen til pressekonferanse der han presenterte forsoningen mellom Vebjørn Selbekk og lederen for Islamsk Råd, Mohammed Hamdan.

-  Statens støtte til fundamentalistene Selbekk og Hamdan er et dolkestøt mot oss som omfavner liberale verdier som ytringsfrihet og likestilling. Vi står nå svakere i det norske samfunnet fordi regjeringen nå har styrket de som skriker og brøler i nevrotiske demonstrasjoner mot vestens verdier, sier al-Kubaisi.

Feil autoritet

Han reagerer ekstra sterkt på at Hamdan i Islamsk Råd uttalte at han nå gir Selbekk «beskyttelse».-  Det skremmer meg at han opphøyer seg til en autoritet som kan gi eller trekke tilbake beskyttelse. Betyr det at Bjarne Håkon Hanssen mener at neste gang jeg føler meg truet for noe jeg har skrevet, bør jeg kontakte Islamsk Råd, ikke politiet? Regjeringen har dessverre i iveren etter å stilne bråket, gjort de autoritære kreftene sterkere, sier al-Kubaisi.

KNEFALL:  -  Islamistene i Norge jubler for å ha vunnet fram med truslene. Jeg lurer på hvordan nordmenn vil reagere på at verdiene deres blir trampet på mens myndighetene står og ser på, sier den norsk-irakiske forfatteren Walid al-Kubaisi. Foto: Henning Lillegård
KNEFALL: - Islamistene i Norge jubler for å ha vunnet fram med truslene. Jeg lurer på hvordan nordmenn vil reagere på at verdiene deres blir trampet på mens myndighetene står og ser på, sier den norsk-irakiske forfatteren Walid al-Kubaisi. Foto: Henning Lillegård Vis mer

TV 2-sjef Kåre Valebrokk skrev i Aftenposten i går at «Heretter er det ikke vi redaktører som har enerett til å redigere våre TV-stasjoner og aviser.

Vi har fått Islamsk Råd som medredaktør. Hvis muslimene ikke liker det vi viser og skriver, er det bare å sette fyr på en ambassade eller to for å få oss til å legge oss flate». Kubaisi støtter den beskrivelsen.

Gave til Frp

-  Jeg tror norske redaktører nå har et bilde i hodet sitt av en muslimsk busemann med skjegg og turban som kikker over skuldra deres mens de skriver og bestemmer hva som er tillatt. Og så sensurerer de det de tror støter en minoritet, sier al-Kubaisi.

Frp\'s parlamentariske leder Siv Jensen kalte i Dagbladet lørdag forsoningsseansen mellom Selbekk og Islamsk Råd for «en feig forestilling.» Så langt er det bare Frp som har brutt oppslutningen om regjeringens handlemåte. -  Det burde få regjeringen til å tenke seg om. For håndteringen har så langt styrket kristne og muslimske fundamentalister. Det vil også gjøre Frp sterkere, sier al-Kubaisi.

Han er spent på hvordan opinionen vil reagere de neste ukene.

-  Islamistene i Norge jubler for å ha vunnet fram med truslene. Jeg lurer på hvordan nordmenn vil reagere på at verdiene deres blir trampet på mens myndighetene står og ser på, sier al-Kubaisi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer