- Oppildner fundamentalister

Den norsk-irakiske skribenten advarer regjeringen mot å tro at de har vært med på å skape ro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Det er kortsynt å hylle enigheten mellom Magazinets redaktør og Islamsk Råd. Jeg er redd for at regjeringens applaudering av Selbekks beklagelse har lagt farlige premisser for framtida. Nå kan islamister vifte med trusler og tenne ilden hver gang de mener de blir såret.

Med de beste intensjoner har myndighetene rettet et knyttneveslag mot ytringsfriheten, sier Walid al-Kubaisi til Dagbladet.

Dolkestøt

I nabolaget hans på Grønland i Oslo demonstrerte over tusen sinte muslimer lørdag med krav om at staten må gripe inn overfor media som krenker islam med blasfemiske ytringer.

Dagen før innkalte arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen til pressekonferanse der han presenterte forsoningen mellom Vebjørn Selbekk og lederen for Islamsk Råd, Mohammed Hamdan.

-  Statens støtte til fundamentalistene Selbekk og Hamdan er et dolkestøt mot oss som omfavner liberale verdier som ytringsfrihet og likestilling. Vi står nå svakere i det norske samfunnet fordi regjeringen nå har styrket de som skriker og brøler i nevrotiske demonstrasjoner mot vestens verdier, sier al-Kubaisi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer