I RUINER: London-politiet publiserte denne videoen 18. juni. Den viser de store ødeleggelsene etter brannen som i skrivende stund har drept minst 79 mennesker. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Katastrofen i London:

Oppjusterer tallene: 79 antatt døde i London-brannen

Mange er fortsatt meldt savnet, men de som nå ikke er funnet er antatt døde. Fem av 79 er identifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dødstallene etter brannen i en boligblokk i London har steget til 79, det opplyser politiet i London.

Tallet er basert på antall bekreftet døde og hvor mange som er savnet etter den katastrofale ulykken.

- Jeg må dessverre anta at de er døde, sier Stuart Cundy i Metropolitan-politiet i en uttalelse i dag.

Han legger til at det fremdeles kan komme endringer i tallene.

Bare fem av de 79 som nå er meldt omkommet eller savnet skal være identifisert. Den komplekse etterforskningen og skadene etter brannen har gjort identifiseringen svært utfordrende.

Cundy sier navnene på de antatt døde vil bli offentliggjort så snart de har klart å identifisere alle.

Leter etter savnede

De siste dagene skal politiet ha klart å finne fem personer som var meldt savnet etter brannen i god behold, og de håper det kan være tilfelle med flere som nå er antatt døde etter å ha blitt meldt savnet.

Politiet etterlyser dermed bilder og video for å finne fram til årsaken til brannen og hvordan den skal ha spredd seg. De ønsker også informasjon om de som er meldt savnet.

- Politiets etterforsking vil se på et stort område, som hvordan bygningen er konstruert og brannsikringstiltak, sier Cundy.

Han legger til at han ikke ønsker å spekulere i hva denne etterforskningen vil resultere i i dag, men at han vil forsikre om at alle eventuelle lovbrudd gjort av hvem som helst i denne saken, vil bli funnet.

Mange skadde

Den katastrofale brannen i boligblokken Grenfell Tower begynte natt til onsdag. Det bodde opp mot 600 mennesker i de 120 kommunale leilighetene i den 24 etasjer høye blokken.

Lørdag opplyste kilder i helsevesenet at 19 personer er fortsatt innlagt på sykehus, og tilstanden er kritisk for ti av dem.

Brannen brøt ut onsdag og spredte seg raskt i blokka, som rommet kommunale boliger. Brennbare kledningsplater er blitt pekt ut som en faktor som kan ha bidratt til at brannen utviklet seg så raskt.