Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppjusterer tallene til 17 døde i London-brannen

Ikke forventet å finne overlevende.

STERKE SCENER: I natt ble flere beboere i høyblokka observert ved vinduene sine. Her vifter blant annet en person med en hvit håndduk. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Tallet på antall døde etter brannen i en boligblokk i London i går er nå oppjustert til 17. Det bekreftet Londons brannsjef Dany Cotton under en pressekonferanse ved 12-tida torsdag.

Brannvesenet vet ikke hvor mange døde som befinner seg i den utbrente boligblokken i London. Å gjennomgå bygningen vil ta flere uker.

Det er ikke ventet at det blir funnet flere overlevende i Grenfell Tower, sa Londons brannsjef Dany Cotton til TV-stasjonen Sky News torsdag.

- Omfanget og varmen fra brannen betyr at det ville vært et rent mirakel å finne noen i live.

Brannfolkene på stedet har omsider klart å slukke de siste flammene i bygget. Ifølge Cotton er det for tidlig å spekulere på årsaken til katastrofen.

17 mennesker er dermed bekreftet døde, og 18 er kritisk skadd etter brannen som startet natt til onsdag. Det fryktes at antallet døde vil stige betydelig.

Brannfolk traumatisert

BRANN I LONDON: Brannen i London-blokka Grenfell Tower spredte seg unormalt raskt. Video: AP Vis mer

Flere av dem som har deltatt i slukningsarbeidet, er traumatisert av det de har opplevd, ifølge Cotton.

Hun sier brannfolk liker å tro at de er tøffe og heltemodige. Men katastrofen i Grenfell Tower har vært vanskelig å håndtere for mange av dem.

Under brannen var det umulig å hjelpe mange av dem som befant seg høyt oppe i bygningen. Hele familier er savnet, og flere døde vil bli funnet etter hvert som bygningen gjennomgås.

Øyenvitner har fortalt om folk som hoppet ut av det brennende høyhuset, og om mødre som slapp barna sine ned til folk som prøvde å ta dem imot på bakken.

Lover grundig etterforskning

Statsminister Theresa May har lovet at brannen vil bli grundig etterforsket.

Torsdag besøkte hun branntomten hvor hun møtte brannfolk og lokale innbyggere.

Opp mot 600 mennesker kan ha bodd i de 120 kommunale leilighetene i Grenfell Tower. En forening for beboere i området har lenge advart om stor brannfare i bygningen.

Selv om det er uklart hvordan brannen startet, mener branneksperter at fasadeplatene på bygget bidro til at ilden raskt spredte seg. Platene inneholdt et brennbart plastmateriale.

Lignende plater er utbredt både i Storbritannia og andre land. Eksperter har i flere tiår advart om brannfare som følge av plater av dårlig kvalitet og etterisolering som blir feil utført.

Hele Norges coronakart