Oppjusterer troen på helvete

I mars viste en undersøkelse fra Visendi at bare 2,7 prosent av oss tror på helvete. Misjonssambandets blad Utsyn syntes tallet var for lavt, og bestilte en ny undersøkelse. Nå viser det seg at 11 prosent av oss tror på helvete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På 90-tallet trodde 15 prosent av oss på evig pine i skjærsilden. En undersøkelse Visendi gjorde for Avisenes Pressebyrå viste i mars i år at helvete taper terreng, og at bare 2,7 prosent av oss tror på helvete.

Redaksjonen i Misjonssambandets blad Utsyn trodde ikke på tallene om at så få tror på helvete, og bestilte ny undersøkelse. Nå viser det seg at det egentlig er 11,3 prosent av oss som har tro på at helvete finnes, skriver Vårt Land.

Årsaken til de store avvikene i de to undersøkelsene er at svaralternativene ikke var gjensidig utelukkende. Avisenes Pressebyrå som bestilte den første undersøkelsen beklager at en unyansert framstilling kan ha bidratt til forvirring.

Misjonssambandet ville imidlertid fått problemer med å forklare hvorfor man driver med misjon og vekkelsesaksjoner dersom tallene fra den første undersøkelsen var korrekte. Men selv med 11,3 prosent oppslutning om helvete viser det seg nå at tre fjerdedeler av de spurte ikke tror på helvete. 13,1 prosent vet ikke hva de tror. Utsyn-redaktør Espen Ottosen tror flere av oss egentlig tror på helvete.

- Hadde vi skiftet ut ordet helvete med fortapelse, ville nok oppslutningen vært langt høyere, sier han til Vårt Land.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer