Sjef i Visma, Øystein Moan. Foto: Eivind Yggeseth. 
Sjef i Visma, Øystein Moan. Foto: Eivind Yggeseth. Vis mer

Oppkjøpskonge vil kjøpe 20 nye selskaper

I fjor kjøpte Visma 25 selskaper. I år blir det kanskje 20 til. Og oppkjøpene er nesten utelukkende av skybaserte utenlandske programvareselskaper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): – Skal vi kjøpe i SMB-markedet så skal løsningene være skybaserte, sier Øystein Moan, konsernsjef i Visma til Finansavisen.

Finansavisen kan fortelle at han regner med å kjøpe cirka 20 selskaper i år. Det skal bidra til å sikre en topplinjevekst på 20–25 prosent.

I fjor kjøpte den norske programvarekjempen 25 selskaper for anslagsvis mellom 1 og 2 milliarder kroner. I 2015 ble 13 selskaper kjøpt, for 3 milliarder kroner viser årsrapporten. I 2014 brukte Visma neste 1 milliard kroner på å kjøpe programvareselskaper. De foregående årene er beløpene mer «moderate» med noen hundre millioner kroner årlig.

Visma har en uttalt skystrategi, og i 2017 vil halvparten av omsetningen til Visma være skybasert. Markedet for skybaserte systemer for regnskap, administrasjon og lønn vokser med 25-30 prosent i året i Europa.

2016 et oppkjøpsår

Visma har hatt en aktiv oppkjøpsstrategi nesten siden oppstarten, men aktiviteten i 2016 ble ekstra høy. Det skyldes ikke minst at Visma ble sittende på en stor pengesekk etter salget av regnskapsdivisjonen Visma BPO i fjor høst. Ifølge DN fikk Visma 4 milliarder kroner for regnskapsvirksomheten. Den bokførte verdien var under 1 milliard kroner.

– 2016 var et travelt år. Spesielt etter salget av BPO ble vi mye mer fokusert på oppkjøp, sier Moan til Finansavisen.

De fleste av de oppkjøpte selskapene er skybaserte selskaper innen lønn, økonomi eller HR. Og de fleste av selskapene har vært utenfor Norge.

– Norden er hovedfokus, men vi har begynt å se utenfor også, blant annet i Nederland, sier Moan til avisen.

– Først og fremst ser vi etter selskaper med god teknologi som har bevist i markedet at de får det til og har fornøyde kunder. Da har de stort sett gode mennesker også. Vi er ikke et venture-selskap, vi kjøper selskaper som har bevist at løsningene deres fungerer, sier Moan til Finansavisen, og legger til: – og de bør være såpass modne at de har begynt å tjene penger. Hvor oppkjøpene vil komme eller hvor mye de har allokert til oppkjøp vil han ikke si noe om.

Handler mest utenfor Norge

Ledelsen i hvert land har ansvar for å sondere markedet etter aktuelle oppkjøpskandidater. De fleste oppkjøp skjer utenfor Norge.

– Finland har vært tidlig på skyløsninger. Det er et sterkt entreprenørskap i Finland. Det henger sikkert sammen med alle de tidligere Nokia-ingeniørene som har startet nye virksomheter. Men også i Sverige og Danmark dukker det opp mange spennende oppkjøpsmuligheter. I Norge har vi hatt det godt grunnet oljen, og mye av entreprenørskapet har nok hatt fokus mot den industrien, men kanskje vi vil se mer nyskapning i Norge fremover, undrer Moan.

Flere økonominyheter

Satser på disse «Trump Free-Zone»-aksjene
Anbefaler seks aksjer