Oppklarer 17. mai-reglene

Det er de nasjonale råd og regler som gjelder på selve 17. mai, som gjelder for 17. mai-feiringen.

TILTAK: Helseminister Bent Høie (H) oppklarer hvilke tiltak som gjelder på nasjonaldagen. Reporter: Frode Andresen. Foto: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sannsynligvis vil man i henhold til nasjonale råd og regler kunne ha maks fem gjester på 17. mai, men ikke nødvendigvis. Det oppklarer helseminister Bent Høie overfor Dagbladet.

I likhet med andre mediehus oppfattet Dagbladet det slik at regjeringen kunngjorde at det er de samme nasjonale råd og regler som gjaldt torsdag 22. april, som vil gjelde på 17. mai.

Derfor spurte Dagbladet helseminister Høie om hvordan de kunne være sikre på at disse reglene vil være forholdsmessige om en måned.

- Det vi sa var at det er de nasjonale og lokale tiltakene som gjelder på 17. mai, som også gjelder den dagen. Det betyr at det selvfølgelig kan komme endringer i de lokale reglene før 17. mai, men når det gjelder de nasjonale reglene, så har vi sagt at fase-2-endringene mest sannsynlig kommer i andre halvdel av mai, oppklarer Høie og legger til:

- Mange bor i kommuner som har lokale regler, og de kan endre seg fram til 17. mai.

Fire faser

Regjeringen har beskrevet fire faser i sin gjenåpningsplan. Den første fasen ble iverksatt fredag 16. april, og regjeringen forventer å iverksette andre fase i slutten av mai. Avgjørelsen om hvorvidt man skal iverksette en ny fase, baserer regjeringen på analyser av smittesituasjonen, belastningen på helsevesenet og vaksinasjonsprogrammet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer