Oppklarte 100 tyverier i en smekk

Bamble lensmannskontor tok storeslem.

RAID: Bamble lensmannskontor har igjen oppklart en serie hytteinnbrudd. Tyvegodset fylte opp en dobbelgarasje, men dette bildet er tatt etter at en del av sakene er flyttet. Politiførstebetjent Svein Erik Vatle (t.v.) og politioverbetjent Sverre Valle er godt fornøyd. FOTO: Ola Lia
RAID: Bamble lensmannskontor har igjen oppklart en serie hytteinnbrudd. Tyvegodset fylte opp en dobbelgarasje, men dette bildet er tatt etter at en del av sakene er flyttet. Politiførstebetjent Svein Erik Vatle (t.v.) og politioverbetjent Sverre Valle er godt fornøyd. FOTO: Ola LiaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bamble lensmannskontor har i det siste hatt hendene fulle med innbrudd. Onsdag fikk de skikkelig hull på byllen.

- Vi fikk et gjennomslag i går. Da pågrep vi to personer i Porsgrunn, og fant tyvegods knyttet til et av flere hytteinnbrudd den siste tiden, sier politiførstebetjent Svein Erik Vatle.  

Men den virkelige gevinsten fikk de ikke før i avhørene. Da tilsto de to Porsgrunn-guttene på 20 og 23 år en god del flere innbrudd.  

- De erkjente mellom 85 og 100 innbrudd som har blitt utført i og rundt grenlandsområdet de fire siste månedene, sier Vatle.  

De to guttene har hatt en voldsom aktivitet på innbruddene, og har tatt for seg mellom fem og femten hytter av gangen.  

- Mengden tyvegods er helt enorm. Det fylte opp en dobbelgarasje, som vi er i ferd med å tømme nå. Vi har kjørt vekk sju lass allerede.

Lensmannskontoret i Bamble har begynt å kontakte eierne, og ettersom ryktet har spredd seg har det vært en utrolig pågang av folk som vil komme og se om de finner eiendelene sine blant tyvegodset.

- Hvor ofte er det at dere oppklarer en slik mengde innbrudd i ett sveip?  

- Det er ytterst sjeldent. Ingen av oss kan huske en oppklaring på et slikt omfang. Men så er det ikke så ofte de kriminelle er så aktive på kort tid, sier Vatle.  

- Dette må være gøy for dere som politimenn?  

- Det viktigste er at det virker preventivt på andre kriminelle. Og så er det ikke minst positivt for publikum i distriktet at vi klarer å oppklare slike lovbrudd.  

Politiførstebetjent Vatle og hans team ved Bamble lensmannskontor har vært ute en vinterdag før. I begynnelsen av desember i fjor fikk de tatt tre litauere som hadde stått bak mellom 20 og 30 hytteinnbrudd. I slutten av oktober fant Vatle en sovende tyv i sin egen bil.