DØMT: Rune Øygard er dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med ei mindreårig jente. Retten tror ikke på hans versjon av Skype-samtalene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
DØMT: Rune Øygard er dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med ei mindreårig jente. Retten tror ikke på hans versjon av Skype-samtalene. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Oppkonstruert, kunstig og ikke troverdig

Retten om Øygards forklaring om Skype-samtalene med jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER: (Dagbladet): Rune Øygard (53) ble i dag dømt til fire års fengsel for seksuell omgang med ei mindreårig jente.
Sør-Gudbrandsdal tingrett dømte han også til å betale 150 000 kroner i oppreisning til den fornærmede jenta.

Retten, administrert av tingrettsdommer Torunn E. Kvisberg, la påtalemyndighetens påstand om straff til grunn og dommen er knusende for den permitterte ordføreren.

Følg opplesningen av hele dommen i nyhetsstudio.

Bortsett fra partenes egne forklaringer er de såkalte Skype-samtalene svært sentrale i saken. Retten har forbudt offentlig gjengivelse av  innholdet av Skype-loggene nedfelt i dommen. 

Dommen legger jentas forklaring om Skype-loggene til grunn og fester dermed ikke lit til Øygards forklaring om loggene og betydningen av det som ble skrevet.

- Forklaringen til tiltalte framstår som oppkonstruert, kunstig og ikke troverdig, leste tingrettsdommer Kvisberg.

Retten mener at det ikke finnes noen antydning i Skype-samtalene til at Øygard opptrådte som farsfigur overfor jenta og retten mener meldingene er seksualiserte og ikke sjargong.

- Retten tror ikke på tiltaltes forklaring, leste Kvisberg.

Retten mener også at Øygard har justert sin forklaring etter hvilke Skype-meldinger som til en hver tid forelå for ham.

Alle parter i saken er enige om at samtalene bør betraktes som «griseprat».

Dagbladet kommer med mer.