Opplagt Stoltenberg vendte hjem etter nederlaget

Jens Stoltenberg fremsto ikke som noen slagen mann da han kom til statsministerboligen natt til tirsdag. - Vi kom veldig langt, men ikke helt i mål, konstaterte han.

NATTERAVN: Avtroppende statsminister Jens Stoltenberg på vei inn til statsministerboligen 01.30 i natt. 

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
NATTERAVN: Avtroppende statsminister Jens Stoltenberg på vei inn til statsministerboligen 01.30 i natt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg skal ikke legge meg med en gang, jeg får energi av sånne kvelder, sa Stoltenberg.

Med en bukett roser i hendene svarte statsministeren villig på spørsmål fra de få pressefolkene som ventet på ham utenfor boligen litt før klokken 01.30. Der gjentok han budskapet fra valgkvelden om at Arbeiderpartiet halte innpå de borgerlige gjennom en sterk valgkamp, men at det ikke holdt helt til mål for de rødgrønne.

- Vi hadde som mål å vinne tre valg på rad, det har knapt skjedd før i norsk politisk historie, men vi nådde ikke det målet, og det er vi selvsagt skuffet over. Men Ap har fått et valgresultat det står stor respekt av. Vi er blitt Norges største parti med god margin, sa Stoltenberg.

Han understreket også at han flere ganger tidligere har opplevd lignende situasjoner som mandagens valgnederlag, og at det går fort å venne seg til livet som opposisjonspolitiker på Stortinget.

Arbeiderpartiet så klokken 1.30 ut til å få støtte fra 30,8 prosent av velgerne og 55 mandater på Stortinget.

NTB