Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oppland Arbeiderparti har vedtatt å uttrykke mistillit

Til Rune Øygard.

BLIR: Vågå-ordfører Rune Øygard trekker seg ikke, opplyser hans forvarer Mette Yvonne Larsen søndag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BLIR: Vågå-ordfører Rune Øygard trekker seg ikke, opplyser hans forvarer Mette Yvonne Larsen søndag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oppland Arbeiderparti har vedtatt å uttrykke mistillit til Vågå-ordfører Rune Øygard.

Tidligere i kveld opplyste Øygards advokat at partiet drøftet andre løsninger, men nå har Ap bestemt seg - også lokalt.

- Vågå Ap drøfter nå andre løsninger for Øygard, blant annet permisjon uten lønn. Øygard sier at han har stor forståelse for at Vågå Ap må ta avstand fra ham akkurat nå, sa Mette Yvonne Larsen søndag kveld.

Rune Øygard har i helga vært i samtaler med lokalpartiet, etter at Ap-ledelsen fredag sa at han bør trekke seg som ordfører. Øygard har i dag en avtale om permisjon med lønn til rettssaken mot ham er over. Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot ei ung jente.

Men ved 23-tida melder VG at partiet likevel har vedtatt å uttrykke mistillit til Vågå-ordfører Rune Øygard.

- Forstår han er ferdig I går opplyste Øygards advokat at Øygard har forståelse for at han sannsynligvis ikke kan fortsette som ordfører, og at han kunne komme til å trekke seg allerede før mandagens krisemøte i Vågå Ap.

Nå har altså ordføreren bestemt seg for å bli inntil videre.   

Det var Dagbladet som først meldte at ledelsen i Ap, inkludert Jens Stoltenberg, mener at Våga Ap bør uttrykkte mistillit overfor Rune Øygard.

Det var det som kom fram fredag, da aktor konfronterte overgrepstiltalte Rune Øygard med Skype-samtaler han har hatt med den fornærmede jenta (16), som fikk det til å vippe over for Ap-ledelsen.

- Det pågår en straffesak som skal gå sin gang. Men politikk og det å være folkevalgt dreier seg om tillit. Uavhengig av om Øygard blir dømt eller ikke, er det i retten kommet frem så mye som undergraver hans vurderingsevne, at det er vanskelig å ha tillit til ham, sa en kilde i Ap til Dagbladet fredag kveld.

Kort tid etter gikk Ap's partisekretær, Raymond Johansen, ut og bekrefet at Ap-ledelsen mener at Øygard må gå.

Krisemøte Vågå Ap har innkalt til ekstraordinært møte mandag.    

- Jeg prata med Rune i går. Men da var det ikke et tema at han skulle trekke seg. At han vurderer dette har jeg bare hørt gjennom media, sa Live Langøygard (44), leder for Vågå Arbeiderparti til Dagbladet tidligere i dag.

- Vi har løpende oppdatert hverandre, og fant ut at vi ville avholde møte så fort vi kunne samle styret. Dette er en spesiell situasjon for oss, og vi ble overrasket over det som kom fram under den første uka i retten, sa kommunestyrerepresentant i Vågå Odd Erik Sveen (Ap) til Dagbladet.

Det ekstraordinære møtet, som vil starte klokka 18 mandag, vil foregå for lukkede dører.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media