KRF-LEDER: Knut Arild Hareide avbildet på det utvidede fylkesstyremøtet i Buskerud KrF på Sole hotell ved Norefjell mandag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRF-LEDER: Knut Arild Hareide avbildet på det utvidede fylkesstyremøtet i Buskerud KrF på Sole hotell ved Norefjell mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Oppland: Overlegent flertall støtter Hareide

Fløyen som støtter KrF-leder Knut Arild Hareide, fikk som ventet overlegent flertall da Oppland KrF valgte sine seks delegater til landsmøtet 2. november.

Ett blått og fem røde delegater sendes fra Oppland KrF til landsmøtet. Der skal partiet vedta hvilken retning partiet skal ta videre - søke regjeringssamarbeid med Ap og Sp, starte sonderinger med Solberg-regjeringen, eller forbli i opposisjon.

I Oppland stemte 28 av de 35 stemmeberettigede for å gå til venstre, mens sju stemte for å gå til høyre. Fem av delegatene ble valgt på fylkesårsmøtet, mens fylkesleder Toril Kristiansen ikke sto på valg. Det har lenge vært kjent at hun står på den røde siden.

Mandag kveld ble også en seier for Hareide. Buskerud KrF, etter omfattende debatt, stemte for å støtte Hareides ønske.

Det var 34 av i alt 59 delegater som stemte for Hareides forslag om samarbeid med Ap og Sp. To personer stemte blankt. 23 stemte for å gå inn i Solberg-regjeringen.

Det ble bestemt at fylkeslaget sender fire røde og to blå delegater til landsmøtet.

Samme kveld ble det klart at også Hedmark KrF besluttet å støtte Hareides retningsvalg. I Hedmark 23 stemte for Ap-samarbeid, 14 for Høyre-samarbeid, og tre stemte blankt. Hedmark sender dermed fire røde og to blå delegater.

Også Finnmark KrF har tatt sitt valg om hvem de skal sende til skjebnelandsmøtet. Der ble det full støtte til partileder Knut Arild Hareide og det sendes fire røde delegater.