- Opplevde at han var alle mennesker i verden og at han måtte fødes på ny for å bli nåtidens Jesus

Halloween-tiltalt (23) følte seg engstelig og begynte å lese bibelen den natta han drepte kameraten.

TILTALT: Den tiltalte 23-åringen har fortalt at han etter å ha lest bibelen fikk en åpenbaring den natta han drepte en kamerat og livstruende skadet en annen.
TILTALT: Den tiltalte 23-åringen har fortalt at han etter å ha lest bibelen fikk en åpenbaring den natta han drepte en kamerat og livstruende skadet en annen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet): 23-åringen som står tiltalt for å ha knivdrept Andreas Nilstad, og livstruende skadet Marius Løken, samt truet en annen mann (23) med kniv, erkjenner de faktiske handlingene, men nekter likevel straffskyld.

Da aktor hadde lest opp tiltalen, reiste den tiltalte mannen seg opp og sa:

- Jeg erkjenner de faktiske forholdene, men ikke straffskyld.

Han mener han var psykotisk i gjerningsøyeblikket, og derav strafferettslig utilregnelig.

I sitt innledningsforedrag redegjorde aktor Carl Graff Hartmann for det som skal være handlingsforløpet natt til 30. oktober 2011.

- Det var vorspiel i leiligheten som begynte tidlig på kvelden. Etterhvert gikk festdeltakerne ut på byen, men tiltalte og en annen ble igjen i leiligheten. De drakk alkohol, og røkte en joint med marihjuana, forteller aktor.

Trodde han var Jesus De to som ble igjen i leiligheten skal ha sett en tv-serie før de sovnet. Litt utpå natta skal tiltalte ha våknet, og følt seg engstelig.

- Han har fortalt at han leste i bibelen, og fikk en åpenbaring, sier aktor.

SKAL VITNE: Marius Løken ble livstruende skadd da tiltalte angrep ham og avdøde Andreas Nilstad med kniv. I dag vitner han i retten. Her er han sammen med avdødes kjæreste.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKAL VITNE: Marius Løken ble livstruende skadd da tiltalte angrep ham og avdøde Andreas Nilstad med kniv. I dag vitner han i retten. Her er han sammen med avdødes kjæreste. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det er i den forbindelse han har uttalt at han opplevde at han var alle mennesker i verden og at han måtte fødes på ny for å bli nåtidens Jesus. Han kunne ta med Marius og Andreas når han skulle ta sitt eget liv, sier aktor Hartmann.

Kom seg ut Avdøde Andreas Nilstad skulle overnatte i leiligheten etter byturen denne natta, og sov på samme rom som kameraten Marius Løken.

- Utifra spor og forklaringer må vi legge til grunn at tiltalte har gått bort til senga og stukket Nilstad gjentatte ganger med kniven han hadde. Løken forsøkte å sparke vekk tiltalte, men tiltalte stakk da også Løken, sier aktor.

Etter et basketak i stua ble Nilstad påført ytterligere stikk, mens Løken klarte å komme seg ut av leiligheten. Nilstad døde etter kort tid, mens Løken klarte å stoppe en bil utenfor, som fraktet ham til sykehus med livstruende skader.

Tiltaltes forsvarer Harald Stabell hadde ingenting å tilføye etter at aktor Hartmann hadde presentert sitt innledningsforedrag.

- Ærede rett, jeg har ingen kommentarer til selve innledningsforedraget fra aktor, verken faktisk redegjørelse, eller det han avsluttet med om psykose. Min klient mener han må ha vært psykotisk, men at marihjuana ikke kan ha utløst psykosen, sier Stabell.

I RETTEN: Haloween-saken startet i dag i Oslo Tingrett. En 23-åring står tiltalt for å ha drept kameraten Andreas Nilstad og knivstukket Marius Løken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I RETTEN: Haloween-saken startet i dag i Oslo Tingrett. En 23-åring står tiltalt for å ha drept kameraten Andreas Nilstad og knivstukket Marius Løken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer