Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opplevde brudens verste mareritt

Silje ble frarøvet bryllupsgaver, - tale, -pynt, smykker, klær og undertøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - De lot i alle fall brudekjolen ligge. De greide bare å søle den til med sjokolade, forteller Silje Andersen til Dagbladet.no.

Hun og moren var på vei fra Oslo til Trysil, der hun skal gifte seg på lørdag, med en fullastet bil da de bestemte seg for å gjøre et siste innkjøp onsdag.

- Vi hadde egentlig ikke planer om det, men bestemte oss for å kjøre innom IKEA Furuset på veien. Det var som vanlig stappfullt og vi fant ikke parkering. Derfor parkerte vi i Strømsveien, et stykke unna, forteller Andersen.

- Du kan tenke deg det sjokket vi fikk da vi kom ut. Innbruddstyver hadde knust bakruta og sidevinduet på bilen og robbet oss for alt, skyter brudens mor, Kari Nysether, inn.

Ringte nødnummer

Da de nærmet seg bilen etter en 20 minutters handletur, oppdaget Andersen at brudekjole-posen lå på et annet sted enn før de hadde gått.

- Vi så det knuste glasset og jeg var sikker på at brudekjolen min også var borte, sier Andersen. De oppdaget snart at brudekjolen var det eneste tyvene ikke hadde fått med seg.

Fullpakkede kofferter for bryllupsreisen til Sør-Afrika, bag med personlige ting, gaver, esker med bryllupspynt og morens bagasje og laptop var noe av det tyvene fikk med seg.

KUBBELYS: - Jeg skulle aldri ha gått inn for å kjøpe de kubbelysene, sier Silje Andersen. Alle foto: ZAKIA AHMED AKKOUH
KUBBELYS: - Jeg skulle aldri ha gått inn for å kjøpe de kubbelysene, sier Silje Andersen. Alle foto: ZAKIA AHMED AKKOUH Vis mer

I fortvilelse over det som hadde skjedd visste ikke Andersen hva hun skulle gjøre. Det første som falt henne inn var å ringe politiets nødnummer.

 
- Jeg fikk kjeft av politiet for det. Man skal selvfølgelig ikke ringe nødnummeret etter bilinnbrudd, sier Andersen og ler litt av seg selv.

Nål i høystakken

Bil-innbruddet er anmeldt, men bruden har liten tro på at politiet vil finne tyvene. - Det blir som å lete etter nålen i en høystakk. Dessuten burde de prioritere andre ting, sier Andersen.

Nå håper hun at Dagbladet.nos lesere kan hjelpe henne å finne igjen den tapte brudebagasjen.

- Det er så mye der som ikke er av verdi for andre enn oss. Som for eksempel talen jeg brukte en måned på å skrive og de personlige kortene jeg fikk, eller kjolen mamma fikk skreddersydd i anledning bryllupet. Det er en stor sjanse for at tyvene bare har dumpet mye av det et eller annet sted, så hvis noen finner det vi har fått frastjålet, er det fint om de melder ifra, sier Andersen.

Nysether legger til: - Det er de personlige tingene, de som er uerstattelige, vi savner mest. Som for eksempel de digitale bildene jeg har av det største som har skjedd i livet mitt, nemlig mine to barnebarn. En bærbar PC kan jeg lett erstatte, men jeg skulle gjerne hatt de bildene.

Fikk ikke kjøpt sko

image: Opplevde brudens verste mareritt

I dag skulle de egentlig vært i Trysil og forberedt seg på å ta i mot de 95 gjestene som kommer i morgen, i stedet har de brukt dagen på å farte rundt i Oslo på jakt etter å erstatte noe av det de er blitt frastjålet.

- Jeg kjøpte meg en ny garderobe til ferien jeg skal på rett etter bryllupet, men jeg fant ikke en ny kjole. Jeg får bare bruke en gammel en og heller forklare folk hva som har skjedd, sier Nysether.

De fikk kjøpt inn noe av det bruden er blitt frastjålet også, men brudesko mangler fortsatt. - Nå må vi bare komme oss av gårde til Trysil. Vi rekker ikke å få kjøpt skoene. Sko får vi ta senere, sier Andersen.

- Hva skjer hvis du ikke får tak i sko, gifter du deg barbent, da?

- En jeg kjenner i USA gjorde det. Det ordner seg uansett, jeg har helt fantastiske venninner rundt meg som hjelper meg med alt. Det blir mye nødløsninger, men alt ordner seg. Jeg har det viktigste: brudekjolen, kirken og ringene, svarer Andersen.

- Mening med alt

I går var de begge lei seg, de gråt av fortvilelse. I dag smiler de og greier å le av situasjonen, de er også fast bestemt på at det er en mening med alt som skjer.

- Vi hadde en tilhenger på bilen med masse parkett som skal legges i teltet der bryllupsfesten skal holdes. Onkelen min fortalte meg i dag at den var fullstendig feillastet og at det hadde vært farlig å kjøre bilen sånn. Det kan jo hende at vi hadde kollidert hvis vi hadde kjørt til Trysil i går, sier Andersen.

Andersens kommende ektemann, Bent Tore Sandmæl, møtte hun da hun studerte i San Fransisco. De har vært sammen i over sju år, og vært forlovet i to år.

- Jeg har sett frem til bryllupet lenge og innbruddet skal ikke få ødelegge dagen min. Så tenker jeg at jeg har hatt så mye uflaks nå at selve bryllupsdagen må bi perfekt, smiler Andersen.

MOR OG DATTER: Mor, Kari Nysether, har vært en stor støtte for Silje Andersen (27).
PROVISORISK BAKRUTE: Tyvene knuste bakruten med en stein.