Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opplevde dramatisk ulykke i fjor

I går ble bussjåføren Arve Kvernhaug (55) drept på jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAGERNES (Dagbladet): Det var bussjåfør Arve Kvernhaug (55) fra bygda Bagn i Sør-Aurdal kommune som ble knivstukket og drept da han kjørte Valdressekspressen i går.

I formiddag samlet rundt 60 av kollegene hans i Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB) samlet til minnestund i selskapets lokaler på Fagernes.

Kollegene har reagert sterkt på drapet på kollegaen og to passasjer, ikke minst fordi selskapet for ti år siden mistet en av sine sjåfører på samme måte.

- Det er helt uforståelig og tragisk det som har skjedd. Så vidt jeg vet er det bare to bussjåfører som er drept på jobb i Norge. Begge er fra vårt selskap. Det skal nesten ikke være mulig, sier daglig leder Kristoffer Kvame til Dagbladet.

Alvorlig ulykke Han forteller at Arve Kvernhaug kom fra Lier i Buskerud, men flyttet til Bagn og startet å jobbe for JVB for rundt tre år siden.

Han hadde allerede opplevd en tøff hendelse som sjåfør i selskapet.

- For cirka et år siden kjørte en syklist foran bussen hans og døde. Dette var en ulykke han ikke hadde noen mulighet til å avverge.
Etter dette fikk han en reaksjon, som naturlig er, og var ute av jobb i noen få uker, sier Kvamme.

Ifølge den daglige lederen hadde Kvernhaug kommet seg igjen etter ulykken og han var tilbake i full jobb da tragedien rammet i går.

Må se på sikkerheten En asylsøker fra Sør-Sudan er siktet for drapet på Kvernhaug og de to passasjerene. Asylsøkeren hadde fått avslag på søknaden sin og skulle sendes ut av landet i dag.

Den daglige lederen i selskapet mener det nå er nødvendig å se på sikkerheten til bussjåførene.

- Psykisk syke mennesker, som det ser ut som det kan være snakk om i denne tragedien, er det veldig vanskelig å beskytte seg mot. Sjåførene ønsker ikke selv å sitte innelåst i et skuddsikkert bur. Men jeg håper det blir en diskusjon rundt sjåførenes sikkerhet og arbeidsmiljø og at denne diskusjonen blir løftet til et høyt politisk nivå, sier han.

HAR MISTET TO:  Kristoffer Kvame er daglig leder i Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap som har opplevd at to av deres sjåfører er blitt drept på ti år. Her sammen med hovedtillitsvalgt Anders Grønbrekk. Foto: Henning Lillegård
HAR MISTET TO: Kristoffer Kvame er daglig leder i Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap som har opplevd at to av deres sjåfører er blitt drept på ti år. Her sammen med hovedtillitsvalgt Anders Grønbrekk. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Han mener spesielt at transporten av asylsøkere som har fått avslag på søknaden sin må blir håndtert på en forsvarlig måte.

- Ubegripelig tragiskt Også hovedtililtsvalg i bedriften Anders Grønbrekk, var med på minnestunden i formiddag. Han kjente den drepte sjåføren godt.

- Det er ubegripelig tragisk. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan gjøre noe slikt, sier han til Dagbladet.

Han forteller at kollegene har reagert forskjellig.

- Noen har vært sinte, andre har felt en tåre. Begge reaksjonene er helt naturlige, sier Grønbekk.

Han beskriver Kvernhaug som en solid sjåfør og en fantastisk kollega.

- Han var en humørspreder, sier han.

TRE DREPT:  Tre personer ble i går kveld drept om bord på Valdresekspressen på riksvei 53 mellom Årdal og Tying i går kveld. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TRE DREPT: Tre personer ble i går kveld drept om bord på Valdresekspressen på riksvei 53 mellom Årdal og Tying i går kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer