- Opplever at jeg er velkommen

Skandalene i regjeringen er «ikke optimalt», sier ordførerkandidat Marianne Sandahl Bjorøy i Øygarden. - Vi får holde på med vårt, så får regjeringen holde på med sitt.

NEDBRUTT: Jonas Gahr Støre sier han blir nedbrutt av alt plastsøppelet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NEDBRUTT: Jonas Gahr Støre sier han blir nedbrutt av alt plastsøppelet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ØYGARDEN (Dagbladet): - Jeg opplever at jeg er velkommen der jeg drar. Jeg har vært på utrolig mange stands og det som skjer i regjering er ikke noe tema, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet på spørsmål om hvordan skandalene i regjeringen påvirker lokalvalgkampen.

Før helga kom den siste skandalen i rekken fra regjeringen. Anniken Huitfeldt har brutt habilitetsregelverket en rekke ganger. Ubevisst fordi hun ikke har visst hvilke aksjer ektemannen har handlet, ifølge henne selv.

- Det er ikke optimalt for lokalvalgkampen. Vi holder på med vårt, så får de holde på med sitt. Omdømmemessig er det overhodet ikke bra, men vi kan ikke affiseres av det og jobbe på videre, sier Arbeiderpartiets ordførerkandidat Marianne Sandahl Bjorøy.

INGEN FAVORITT: Marianne Sandahl Bjorøy og Arbeiderpartiet ligger bak på målingene i Øygarden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INGEN FAVORITT: Marianne Sandahl Bjorøy og Arbeiderpartiet ligger bak på målingene i Øygarden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Plastrydding

Arbeiderpartilaget har stått opp tidlig søndag morgen og sortert søppel som er plukket på øyene i området. Berget er samlet bare i løpet av en formiddag.

I 2017 strandet Plasthvalen på Sotra, like i nærheten. Forskere fant store mengder plast i magen til hvalen og historien gikk verden rundt.

Da Dagbladet spør A-laget om de nå får «drahjelp» i valgkampen av Støre, mens han vises rundt, fleipes det tilbake at det nok er Støre som trenger drahjelp.

Ordførerkandidat Sandahl Bjorøy ler.

- Ja ja, men det er vi som er på valg! Uavhengig av hva som skjer i regjering er det å rydde plast i havet utrolig viktig. Vi går til valg på å være en plastfri kommune. Det at statsministeren har et personlig engasjement og stiller opp setter vi veldig stor pris på.

Øygarden er en blå kommune og ordfører Tom Georg Indrevik (H) stilte for sikkerhets skyld opp utkledd som en laks på Høyres landsmøte i vår.

PROPPFULL: Over 30 plastboser og store mengder mikroplast ble funnet i magen på den strandede plasthvalen. Foto: Christoph Noever / UiB
PROPPFULL: Over 30 plastboser og store mengder mikroplast ble funnet i magen på den strandede plasthvalen. Foto: Christoph Noever / UiB Vis mer

- Nedbrutt

Heller ikke regjeringens lakseskatt har hjulpet lokalt, men den får full støtte av Sandahl Bjorøy.

- Laksenæringen får konsesjoner nesten gratis, det skulle bare mangle at de skulle bidra til samfunnet. Du kan stille spørsmål ved hvor alt tauet vi finner kommer fra. Vi tenker vårt, sier ordførerkandidaten.

Støre vil helst snakke om plastrydding og de lokale sakene.

- Vi vil snakke om eldreomsorg, oppvekst for barn og det som er viktig i kommunen og fylket. Og ikke minst det vi står overfor av plastforsøpling langs kysten, sier Støre og peker på det sorterte søppelet.

- Jeg er både nedbrutt og oppløftet. Jeg blir nedbrutt av å se at plastforurensingen er så omfattende, men jeg blir glad for at vi får det kartlagt nå og de initiativene jeg skal ta internasjonalt for å få ryddet opp i det, sier Støre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer