Ansatte pålagt å ringe leder før lege:

- Oppleves som mistenkeliggjøring

Fagforbundet reagerer på et skriv sendt ut til ansatte en av Norges største barnehagekjeder. Her blir de ansatte blant annet pålagt å ringe lederen sin, før de kontakter lege.

LEGE FØR LEDER: Eli Sævareid leder konsernet som eier FUS barnehagene. De sier rutinen «leder før lege» er innført for å få til dialog om behov for tilrettelegging på et tidlig tidspunkt. Foto: Kristin Svorte
LEGE FØR LEDER: Eli Sævareid leder konsernet som eier FUS barnehagene. De sier rutinen «leder før lege» er innført for å få til dialog om behov for tilrettelegging på et tidlig tidspunkt. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den store barnehagekjeden i Fus jobber aktivt med det de kaller nærvær i barnehagen – nærvær som det motsatte av sykefravær.

Resultatene har vært gode, og sykefraværet ligger i dag cirka fire prosent under gjennomsnittet i sektoren, ifølge ledelsen i konsernet.

Et skriv er som en del av dette arbeidet delt ut til de ansatte. Skrivet beskriver det som angivelig er myter rundt sykmelding - og det som er fakta.

Ikke legen som bestemmer

En «myte» som barnehagekjeden vil slå i hjel hos sine ansatte, er at det er legen som bestemmer at noen skal være sykmeldt.

«Nei. Sykmeldingen er kun et råd fra legen. Det er pasienten selv i samråd med daglig leder skal finne ut om det er hensiktsmessig med fravær eller tilstedeværelse og graden av dette.» står det i skrivet.

Deretter minner de om rutinen de har innført «leder før lege».

Sjef for HR og organisasjon i FUS-barnehagene, Jonny Ruud, sier til Dagbladet at dette er en rutine de har innført for å sikre at ansatte så tidlig som mulig kommer i dialog med lederen sin om behovet for tilrettelegging av arbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer