Oppløser regjeringen og innfører unntakstilstand

Abbas vil ha nyvalg. -Hamas har full kontroll, sier Gaza-beboer til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Palestinas president Mahmoud Abbas har i kveld oppløst regjeringen og innført unntakstilstand i de palestinske områdene, opplyser en av hans rådgivere.

Abbas vil danne ny regjering og skrive ut nyvalg, opplyser rådgiveren Tayeb Abdelrahim.

- Hamas har full kontroll i gatene. Det er livsfarlig å bevege seg utendørs, sier Gaza-beboeren Hani El Dadi til Dagbladet.no i kveld. Dette sa han før president Abbas oppløste samlingsregjeringen.El Dadi har jobbet en årrekke i Midtøsten for den norske forskningsstiftelsen Fafo. Han fikk ikke utreisetillatelse til et seminar på danskebåten mellom København og Oslo i kveld sammen med sine Fafo-kolleger i Oslo og forskere som jobber utenlands..

Det er bare tre måneder siden de stridende partene Fatah og Hamas dannet samlingsregjeringen som nå er oppløst.

Sparker statsministeren

- Statsminister Ismail Haniyeh blir avskjediget, kunngjorde Abbas medarbeider Tayeb Abdelrahim på en pressekonferanse der han leste opp en erklæring fra den palestinske presidenten. 

Abbas vil danne ny regjering, og det vil bli gjennomført et nytt valg så snart forholdene ligger til rette for det, melder NTB - AFP - Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer