- Opplys nå, Anundsen

Jette Christensen (Ap) krever umiddelbart svar fra Anders Anundsen.

I HARDT VÆR:  Justisminister Anders Anundsen har kommet seg gjennom grillingen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, men det raser fremdeles rundt ministeren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I HARDT VÆR: Justisminister Anders Anundsen har kommet seg gjennom grillingen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, men det raser fremdeles rundt ministeren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva skjedde egentlig i forkant av at Venstre og Kristelig Folkeparti til slutt bestemte seg for å ikke stille et mistillitsforslag mot justisminister Anundsen (Frp) i kontrollsaken mot justisministeren?

Justisministeren forsøkte å forhandle seg bort fra mistillitsforslaget ved at han åpnet for å revurdere en del av sakene til de lengeværende asylbarna, skrev Dagsavisen onsdag.

- Jeg vet ikke om saken i Dagsavisen er riktig, men jeg har merket meg at ingen har gått ut og benektet påstandene. Nå forventer jeg at Anders Anundsen forteller offentligheten hva som har skjedd. Som statsråd er han Stortingets tillitsvalgt og jeg forventer at han tar det ansvaret og opplyser saken så fort som mulig, sier Jette Christensen i Ap, som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Må oppklare Hun mener egentlig at Anundsen burde ha kommentert påstandene om en hemmelig avtale i dag, men forventer at justisministeren gjør det i morgen, torsdag. Og da i det offentlige rom.

- Påstandene er så alvorlige, at det må være i justisministerens interesse å oppklare hva som har skjedd. Vi politikere er avhengige av folkets tillit og det gjelder også konstitusjonelt og prosessuelt. Hvis ikke kontrollkomitéen fungerer som kontrollorgan, hva er det da? Spør Christensen og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.