- Opplys nå, Anundsen

Jette Christensen (Ap) krever umiddelbart svar fra Anders Anundsen.

I HARDT VÆR:  Justisminister Anders Anundsen har kommet seg gjennom grillingen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, men det raser fremdeles rundt ministeren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I HARDT VÆR: Justisminister Anders Anundsen har kommet seg gjennom grillingen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, men det raser fremdeles rundt ministeren. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hva skjedde egentlig i forkant av at Venstre og Kristelig Folkeparti til slutt bestemte seg for å ikke stille et mistillitsforslag mot justisminister Anundsen (Frp) i kontrollsaken mot justisministeren?

Justisministeren forsøkte å forhandle seg bort fra mistillitsforslaget ved at han åpnet for å revurdere en del av sakene til de lengeværende asylbarna, skrev Dagsavisen onsdag.

- Jeg vet ikke om saken i Dagsavisen er riktig, men jeg har merket meg at ingen har gått ut og benektet påstandene. Nå forventer jeg at Anders Anundsen forteller offentligheten hva som har skjedd. Som statsråd er han Stortingets tillitsvalgt og jeg forventer at han tar det ansvaret og opplyser saken så fort som mulig, sier Jette Christensen i Ap, som sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Må oppklare Hun mener egentlig at Anundsen burde ha kommentert påstandene om en hemmelig avtale i dag, men forventer at justisministeren gjør det i morgen, torsdag. Og da i det offentlige rom.

- Påstandene er så alvorlige, at det må være i justisministerens interesse å oppklare hva som har skjedd. Vi politikere er avhengige av folkets tillit og det gjelder også konstitusjonelt og prosessuelt. Hvis ikke kontrollkomitéen fungerer som kontrollorgan, hva er det da? Spør Christensen og fortsetter:

- Nå virker det som at Anundsen leverte inn sin demokratiforståelse på vei inn døra til justisdepartementet.

Må svare, raskt Christensen understreker at hun ikke kan kommentere Dagsavisens lukkede kilder, men understreker at et forsøk på en avtale for å unngå mistillitsforslag vil være et demokratisk problem. Ap-politikeren utelukker ikke at det kan bli aktuelt for kontrollkomitéen å se nærmere på saken.

- Vi får diskutere det, sier hun til Dagsavisen.

Også Senterpartiets mann i kontrollkomitéen er svært kritisk til opplysningene som kom fram i Dagsavisen-saken. Han har nå sendt et brev til statsråden der han ber om en skriftlig redegjørelse om hva som er fakta i saken, meldte NRK tidligere i dag.

- Det er ikke en ministers privilegium å la være å opplyse offentligheten om hva som er fakta i en så alvorlig sak. Jeg forventer at justisministeren svarer ordentlig i det offentlige rom så raskt som mulig, sier Christensen til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med Venstre og KrF i saken, men partiene melder at de ikke har noe nytt å komme med i kveld.

KREVER SVAR:  Jette Christensen (Ap) mener justisminister Anders Anundsen er nødt til å kommentere Dagsavisen-oppslaget i dag, om at han skal ha forsøkt å inngå en hemmelig avtale med Venstre og KrF for å unngå mistillit. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KREVER SVAR: Jette Christensen (Ap) mener justisminister Anders Anundsen er nødt til å kommentere Dagsavisen-oppslaget i dag, om at han skal ha forsøkt å inngå en hemmelig avtale med Venstre og KrF for å unngå mistillit. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer