"Opplysningen 1881?"

Kim Andreas Rognmo tar over etter Kristin Johnson og blir Opplysningens nye stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver gang du ringer Opplysningen 1881 det neste året, vil det være Kims stemme som vennlig forteller deg hvilket nummer du skal ringe.

- Kim har en meget behagelig stemme, han har en klang og en ro og trygghet. Og så kan han dette med å pausere, skryter Kristin Johnson med en av landets mest kjente stemmer.

Vant 60 000

Kim har vunnet 60.000 kroner i konkurransen som ble arrangert av Kanal 24, og det påfølgende året vil stemmen hans bli spilt i omtrent 15 millioner samtaler på mellom 10 og 15 sekunder. Et ordentlig stemmeskifte med andre ord.

- Jeg synes dette er en ære. Det er stort å ta over etter stemmen hele Norge kjenner, og det er ekstra moro at det ble en mann, mener Kim.

31-åringen jobber til daglig som sosialkonsulent i Hamar fengsel.
- Du kan si at jeg er vant til å bruke en myk og behagelig stemme i samtale med mange forskjellige mennesker, flirer Kim.

Han ble plukket ut av en jury, der Kristin Johnson var blant dommerne, som først valgte dagsvinnere og deretter arrangerte en finale. Da Kim skjønte at det var han som var blitt plukket ut, ble han helt stille på lufta.

- Jeg bare skalv, men dette var veldig gøy, smiler mannen du neppe kommer til å se mye til, men som kommer til å la høre fra seg allikevel.

STEMMESKIFTET: Hver gang du ringer Opplysningen 1881 heretter, er det Kim Andreas stemme som vil lese numrene dine. Kristin Johnson synes det er gøy at arvtageren er en mann.
STEMMESKIFTET: Hver gang du ringer Opplysningen 1881 heretter, er det Kim Andreas stemme som vil lese numrene dine. Kristin Johnson synes det er gøy at arvtageren er en mann. Vis mer

Gode råd

Kristin Johnson derimot tar med seg stemmen sin og prioriterer en pensjonist-tilværelse. Det tar hun med knusende ro.

- Jeg skal gi meg nå mens jeg ennå er såpass ung og sørge for at jeg får tid og mulighet til å hjelpe andre mennesker, sier Johnson som også har et par råd til sin arvtaker.

- Du skal få noen tips på hva du gjør når du blir tørr i munnen, og på hvordan du skal si de forskjellige tallene tonemessig. Bruken av ord er også viktig, det å snakke korrekt.