Giftalarm i Oslo:

Opplysninger til Dagbladet: - Framstilte ricin

Tenåringsgutten i Oslo som er siktet og varetektsfengslet for å ha utsatt andre for fare, skal ifølge Dagbladets opplysninger ha framstilt det svært dødelige stoffet ricin.

VERNEUTSTYR: Brannvesenet var iført vernedrakter da de jobbet på Bøler torsdag kveld. En tenåringsgutt er siktet for befatning med et svært giftig stoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB
VERNEUTSTYR: Brannvesenet var iført vernedrakter da de jobbet på Bøler torsdag kveld. En tenåringsgutt er siktet for befatning med et svært giftig stoff. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld sperret nødetatene av en boligblokk på Bøler i Oslo, etter at en tenåringsgutt skal ha blitt eksponert for et ekstremt farlig, flytende stoff. Gutten ble i dag varetektsfengslet i ei uke av Oslo tingrett.

Dagbladet får opplyst at det dreier seg om ricin, et stoff som ifølge amerikanske helsemyndigheter er flere tusen ganger giftere enn cyanid.

VG omtalte nyheten om stoffet først.

- Bare fantasien setter grenser for hva det kan brukes til, sa Tore Barstad, politiets innsatsleder på stedet, torsdag kveld.

Politiet har foreløpig ikke ønsket å kommentere Dagbladets opplysninger om stoffet.

- Det er gjort flere beslag i leiligheten der vedkommende befant seg og der stoffet skal ha blitt produsert. Det er gjenstand for nærmere undersøkelser, men vi har fått et foreløpig svar på hva det kan være. Det jeg kan si er at det er meget farlig og giftig, sier Ingebjørg Hansen, politioverbetjent i Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt.

Avhørt på sykehus

Gutten skal ha fått stoffet på armen og får behandling på sykehus. Han er siktet for befatning med et farlig stoff som kan medføre skade på andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer