Opplysninger til Dagbladet: Skjæran drapstruet

Truslene er også rettet mot øvrige personer i Nærings- og fiskeridepartementet.

DRAPSTRUET: Dagbladet er kjent med at det er kommet drapstrusler mot Ap-nestleder og fiskeriminister Bjørnar Skjæran etter avlivningen av hvalrossen Freya. Foto: Terje Pedersen / NTB
DRAPSTRUET: Dagbladet er kjent med at det er kommet drapstrusler mot Ap-nestleder og fiskeriminister Bjørnar Skjæran etter avlivningen av hvalrossen Freya. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Det er kommet drapstrusler mot fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap).

Dette får Dagbladet bekreftet fra flere uavhengige hold.

Truslene er direkte koblet til avlivningen av hvalrossen Freya. Truslene har også vært rettet mot øvrige medlemmer av Skjærans departement.

Skjæran vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

FREYA: Hvalrossen har fått mye oppmerksomhet i sommer, da hun har vært på jevnlige besøk forskjellige steder i Oslofjorden. Vis mer

Avlivet søndag

Det var tidlig søndag morgen at Fiskeridirektoratet gjennomførte en kontrollert aksjon der hvalrossen ble avlivet. Det meldte Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

Fiskeridirektør Bakke-Jensen skrev her at det ble tatt en helhetsvurdering og begrunnet beslutningen om avlivning med at menneskers liv og helse kunne komme i fare.

Likevel har mange rast mot beslutningen og avlivningen fikk internasjonal oppmerksomhet.

Ikke relatert

Torsdag kveld opplyste PST til VG at en mann var pågrepet i Danmark etter å ha framsatt trusler mot et regjeringsmedlem. Etter det Dagbladet er kjent med er denne saken ikke relatert til truslene mot Skjæran og hans departement.

Dagbladet har kontaktet PST i forbindelse med denne saken.

- Vi ønsker ikke å kommentere trusselbildet rundt den enkelte myndighetspersonen, sier Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.

Dagbladet har skrevet om at tungt bevæpnet politi har skapt oppmerksomhet under elitens minglefest på Sørlandet.

- PST vurderer terrortrusselnivået i Norge som høyt, og det har vi tatt hensyn til i vår planlegging av årets Arendalsuke. Det har medført at det i år er flere synlige politifolk i Arendal sentrum, sa stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl, til Dagbladet tidligere denne uka.

Han påpekte at politiet ikke har informasjon om noen konkret trussel mot Arendalsuka. Politiets tilstedeværelse er først og fremst et forebyggende tiltak for å unngå uønskede hendelser, og deretter for å være raskt til stede dersom noe mot formodning skulle skje.

Etter terrorangrepet i Oslo ble sikkerhetsnivået hevet og det ble innført midlertidig nasjonal bevæpning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer