- Oppmøtet taler for seg selv, det sier litt om hva folk tenker

Over 1000 mennesker møttes for å minne hunden Tønes.

- RØRENDE: Flere hadde kommet langveis fra for å være med å minnes hunden Tønes (13 mnd.), som ble skutt og drept. Foto: Fredrik Refvem / Stavanger Aftenblad / NTB Scanpix
- RØRENDE: Flere hadde kommet langveis fra for å være med å minnes hunden Tønes (13 mnd.), som ble skutt og drept. Foto: Fredrik Refvem / Stavanger Aftenblad / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg hadde forventet bra oppmøte, men aldri så bra, sier Magnus Winther i Hundehjelpen til Dagbladet.

Han har nettopp deltatt på minnestunden han selv arrangerte for den 13 måneder gamle hunden Tønes, som ble skutt og drept på kloss hold søndag.

- Tårene trillet - Oppmøtet taler for seg selv. Det sier litt om hva folk tenker om det som skjedde, sier Winther.

Han forteller at det anslås at over 1000 mennesker møtte opp for å minne Tønes på Hellestø havn i kveld.

- Folk hadde reist langveisfra for å være med, sier han om arrangementet som ble hyppig delt på Facebook før de alle skulle møtes på havna, som ligger syd for Stavanger.

Omlag 200 biler, over 100 hunder og altså 1000 mennesker. Det ble en fin minnestund, sier Winther.

- Det var vanvittig kjekt. Vi fikk låne parkeringsplasser av naboene rundt, alle åpnet opp de dørene de kunne. Jeg følte meg nesten litt teit da tårene trillet foran så mange mennesker, men det var veldig sterkt.

Det var på akkurat samme sted, at Tønes ble skutt for bare få dager siden.

- Skulle fiske En sauebonde har innrømmet å ha skutt hunden, og har til Rogalands Avis, som omtalte saken først, sagt at han ville skutt igjen - fordi han sier hunden og hunder generelt plager sauene hans.

- Jeg kan ikke finne meg i dette og mener at min handling der jeg skjøt hunden er riktig. Jeg kommer til å gjøre det samme igjen. Neste hund som går løs og springer etter sauene på min eiendom skyter jeg.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i sauebonden.

MAGNUS WINTHER: Winther arrangerte minnestunden for hunden Tønes. Han kjente hverken hunden eller eieren fra før, men de to er blitt godt kjent nå, sier han. Her er Winter med hunden sin, Keila. Foto: Privat
MAGNUS WINTHER: Winther arrangerte minnestunden for hunden Tønes. Han kjente hverken hunden eller eieren fra før, men de to er blitt godt kjent nå, sier han. Her er Winter med hunden sin, Keila. Foto: Privat Vis mer

Hundeeieren har uttalt skuddet kom helt uten forvarsel.

- Jeg skulle fiske og parkerte i nærheten. Vi gikk på fjellet og så sauene. Hunden gikk like ved siden av meg og var helt uinteressert i dem. Så kom bonden kjørende nedover på en firehjuling. Han drar opp haglen og skyter Tønes først i låret og så i magen, har han sagt til lokalavisa.

- Enorm støtte Winther sier hundeeieren uttrykte at han satte stor pris på oppmøtet torsdag kveld.

- Han sier dette har gitt ham en enorm støtte, selv om han selvsagt har det tungt.

De to kjente ikke hverandre fra før, men Winther sier de to har pratet mye i tida etter hunden ble drept.

- For ham og saken hans, så er det fint å kunne sette et klart signal til andre bønder før de skyter. Jeg lover at det blir vel så stort neste gang en bonde gjør det samme, sier han.