Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opposisjonen dropper Afghanistan-forslag

Til tross for voldsomme protester i forrige uke ser de ingen grunn til å fremme et motforslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under debatten i Stortinget i dag blir det ikke fremmet noe felles motforslag fra Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre om å sende norske soldater til det sørlige Afghanistan.

Kraftig kritikk 

Frp-formann Siv Jensen sto i forrige uke i spissen for opposisjonens kraftige kritikk av regjeringens nei til NATOs anmodning om å sende flere soldater.

De var da samlet i sin motstand mot regjeringens beslutning, men samtalene om et felles motforslag ga ingen konkrete resultater.

Feil fokus

Høyre, KrF og Venstre understreker samtidig at de har generelt liten sans for forslag som fokuserer på uenighet i norsk utenrikspolitikk.

I tillegg ser opposisjonen ingen grunn til å fremme et forslag den på forhånd vet det ikke blir flertall for.

- Ikke hensiktsmessig

OPPOSISJONEN: Høyre-leder Erna Solberg, leder i KrF Dagfinn Høybråten, FRPs leder Siv Jensen og Venstre-leder Lars Sponheim har ikke blitt enige om motforslag. Foto: Bjørn sigurdsøn/SCANPIX
OPPOSISJONEN: Høyre-leder Erna Solberg, leder i KrF Dagfinn Høybråten, FRPs leder Siv Jensen og Venstre-leder Lars Sponheim har ikke blitt enige om motforslag. Foto: Bjørn sigurdsøn/SCANPIX Vis mer

Frp kan på sin side tenkes å ville fremme et forslag på egen hånd, men partiet vil forsøke å unngå å markere avstand til de andre opposisjonspartiene.

- Det er mest hensiktsmessig ikke å fremme forslag, sier Frps Morten Høglund til Aftenposten.

Han håper regjeringen blir mer fleksibel ved en ny NATO-henvendelse når opposisjonen lar være å sette saken på spissen med et motforslag det må stemmes over.

(NTB)

image: Opposisjonen dropper Afghanistan-forslag
Erna Solberg og Siv Jensen etter at de i forrige uke fikk høre at regjeringen hadde besluttet å ikke sende flere styrker til Afghanistan.