Opposisjonen i Georgia truer med blokade

I protest mot president Mikhail Saakasjvili.

PROTEST: Opposisjonen protesterte mot den sittende presidenten Mikhail Saakasjvili i Tbilisi i dag. Foto: AFP PHOTO/Vano SHLAMOV/SCANPIX
PROTEST: Opposisjonen protesterte mot den sittende presidenten Mikhail Saakasjvili i Tbilisi i dag. Foto: AFP PHOTO/Vano SHLAMOV/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Opposisjonen i Georgia truer med å blokkere de tre viktigste hovedveiene som fører til hovedstaden Tbilisi. Blokaden skal skje i protest mot president Mikhail Saakasjvili og hans politikk.

Den vil bli satt i verk mellom klokken 16 og 17 lokal tid tirsdag, sa opposisjonsleder David Gamkrelidze til nyhetsbyrået AFP mandag. Hvis ikke Saakasjvili bøyer seg for presset og går av, vil det komme nye aksjoner fredag, framholdt han.

-8. mai vil vi blokkere all trafikk på motorveiene over hele Georgia. Saakasjvili får et ultimatum, der kravet er at han innleder forhandlinger om den tekniske siden ved sin avgang innen 72 timer, fortsatte Gamkrelidze.

Saakasjvili har avvist alle krav om at han må gå av. Men regjeringen i Georgia er lite lysten på en gjentakelse av de omstridte politiaksjonene mot opposisjonens massemønstringer i 2007, og myndighetene har lovet å være tålmodige.

Opposisjonen anklager Saakasjvili for å ha sviktet grovt under Georgias kortvarige krig mot Russland i august i fjor. Han anklages også for å ha opptrådt stadig mer egenmektig siden han kom til makten etter en fredelig revolusjon i 2003.


(©NTB)