Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opposisjonen i harnisk

Arbeiderpartiet og Høyre reagerer sterkt på at regjeringen har stoppet samtalene mellom Telenor og svenske Telia om mulige fremtidige samarbeidsformer. Ap-leder Thorbjørn Jagland vil i morgen be om at statsminister Kjell Magne Bondevik redegjør for Stortinget om hvorfor forhandlingene er avbrutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Odd Einar Dørum bekrefter at det i noe tid har vært kontakt mellom Telenor og Telia med sikte på å undersøke mulige fremtidige samarbeidsformer.

- Denne kontakten er nå avsluttet. Som ansvarlig eier av Telenor AS har Samferdselsdepartementet en oppgave i å undersøke aktuelle samarbeidsformer. Jeg har ikke funnet det riktig å gå videre med dette, så kort tid etter at det norske telemarkedet ble åpnet for konkurranse, sier Dørum.

Reagerer

Ifølge NRK Dagsrevyen har det vært dragkamp innad i regjeringen i denne saken, hvor Senterpartiet til slutt trakk det lengste strået og fikk stoppet planer om en eventuell sammenslåing.

Disse opplysningene får Høyre-leder Jan Petersen til å reagere sterkt. Han synes det er ille at et lite parti som Sp kan stoppe slike planer.

- Regjeringen må stikke fingeren i jorda. En slik viktig sak som dette kan ikke Sp få styre, sier Petersen, og levner ingen tvil om at Høyre ville støttet en slik sammenslåing.

Thorbjørn Jagland vil ikke forskuttere hva Ap eventuell ville stemme for i en slik sak, men han mener det er dramatisk å avbryte forhandlingene før man har sett hva slags avtale de kunne føre fram til.

- Dette dreier seg om Norges muligheter inn i det nye informasjonssamfunnet. Da kan ikke et lite parti sitte med veto, sier Jagland til NRK Dagsrevyen.

Mot globalisering

Ingen i regjeringen vil svare på om det var Sp som satte ned foten. Samferdselsminister Dørum presiserer at det er han som er ansvarlig minister, og derfor er den som setter foten ned.

Sp-leder Anne Enger Lahnstein sier imidlertid til Dagsrevyen at det viktige for Sp er at det er et godt teletilbud i hele landet til mest mulig lik pris. Hun stiller seg negativ til en konsentrasjon av makt og penger.

Statsminister Kjell Magne Bondevik nøyer seg med å si at Telenor må styrkes inn en økende internasjonal konkurranse, uten å gå inn på den konkrete saken.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!