Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opposisjonen i Jemen sier ja

Opposisjonen i Jemen sier ja til en fredsplan som innebærer president Ali Abdullah Salehs avgang innen 30 dager.

Anti-regjerings demonstranter roper slagord mot den jemenittiske presidenten Ali Abdullah Saleh i Sanaa igår. Foto: Muhammed Muheisen/AP/Scanpix
Anti-regjerings demonstranter roper slagord mot den jemenittiske presidenten Ali Abdullah Saleh i Sanaa igår. Foto: Muhammed Muheisen/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredsplanen er utarbeidet av naboland i regionen og innebærer at opposisjonen trer inn i en nasjonal samlingsregjering.

- Etter å ha mottatt oppklarende informasjon har vi sluttet oss til initiativet og vil delta i en nasjonal samlingsregjering, sier en kilde i opposisjonen.

Opposisjonen, som består av islamister og venstreorienterte, nektet opprinnelig å slutte seg til fredsplanen og krevde presidentens øyeblikkelige avgang, men skal til slutt ha latt seg overtale av blant andre USAs ambassadør i landet.

President Ali Abdullah Saleh har regjert Jemen i 33 år og gikk med på fredsplanen mot løfte om immunitet for seg selv, sin familie og sine medarbeidere.

Uroen i Jemen startet samtidig med opptøyene i Egypt i januar og har siden kostet flere hundre mennesker livet.

Mandag ble to personer drept og flere titalls såret da sikkerhetsstyrker skjøt mot regimekritiske demonstranter i flere byer i Jemen, opplyser øyenvitner og helsepersonell.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media