Anti-regjerings demonstranter roper slagord mot den jemenittiske presidenten Ali Abdullah Saleh i Sanaa igår. Foto: Muhammed Muheisen/AP/Scanpix
Anti-regjerings demonstranter roper slagord mot den jemenittiske presidenten Ali Abdullah Saleh i Sanaa igår. Foto: Muhammed Muheisen/AP/ScanpixVis mer

Opposisjonen i Jemen sier ja

Opposisjonen i Jemen sier ja til en fredsplan som innebærer president Ali Abdullah Salehs avgang innen 30 dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredsplanen er utarbeidet av naboland i regionen og innebærer at opposisjonen trer inn i en nasjonal samlingsregjering.

- Etter å ha mottatt oppklarende informasjon har vi sluttet oss til initiativet og vil delta i en nasjonal samlingsregjering, sier en kilde i opposisjonen.

Opposisjonen, som består av islamister og venstreorienterte, nektet opprinnelig å slutte seg til fredsplanen og krevde presidentens øyeblikkelige avgang, men skal til slutt ha latt seg overtale av blant andre USAs ambassadør i landet.

President Ali Abdullah Saleh har regjert Jemen i 33 år og gikk med på fredsplanen mot løfte om immunitet for seg selv, sin familie og sine medarbeidere.

Uroen i Jemen startet samtidig med opptøyene i Egypt i januar og har siden kostet flere hundre mennesker livet.

Mandag ble to personer drept og flere titalls såret da sikkerhetsstyrker skjøt mot regimekritiske demonstranter i flere byer i Jemen, opplyser øyenvitner og helsepersonell.

(NTB)