Opposisjonen i Kambodsja avviser valgresultat

De mener valget var preget av fusk.

Opposisjonslederen Sam Rainsy, avviser valgresultatene fra søndag kveld som sier at statsminister Hun Sens parti vant. Nå krever han granskning av det han kaller massiv manipulering av tall. REUTERS/Samrang Pring
Opposisjonslederen Sam Rainsy, avviser valgresultatene fra søndag kveld som sier at statsminister Hun Sens parti vant. Nå krever han granskning av det han kaller massiv manipulering av tall. REUTERS/Samrang PringVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Hun Sens parti erklærte søndag seier, men opposisjonen aksepterer ikke resultatet fra helgas parlamentsvalg.
Nå krever de en  gransking av gjennomføringen av valget.

Ifølge en talsmann for Hun Sens parti fikk regjeringspartiet 68 plasser i nasjonalforsamlingen, mens opposisjonen fikk 55 plasser.

Opposisjonslederen Sam Rainsy, som nylig vendte hjem fra eksil i utlandet, har ikke fått lov å delta i valget. Han besøkte søndag stemmelokaler for å undersøke om de påståtte uregelmessighetene var del av en organisert plan om å forfalske valgresultatet.

Valgkommisjonen i landet har avvist anklagene om fusk og uregelmessigheter. Kambodsjas mangeårige leder Hun Sen har følt seg så sikker på seier at han ikke har prioritet å delta i valgkampen.

(NTB)