Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opposisjonen knuser Musharraf

Presidenten presset i et hjørne: - Jeg er klar til å samarbeide med alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alle valgdagsmålinger og de første stemmetallene peker mot et katastrofevalg for Pakistan for de parlamentariske støttespillerne til president Pervez Musharraf.

- Jeg er klar til å samarbeide med hvem som helst. Dette er nasjonens stemme, og alle bør akseptere valgresultatet, inkludert meg selv, sa den hardt pressede presidenten i en kort opptreden på statlig tv etter at de første prognosene var klare mandag kveld, ifølge Reuters.
 

Selv om det ikke er ventet noen sikre valgresultater før godt utpå tirsdagen, er tendensen entydig.

Musharrafs største opponenter Det pakistanske folkepartiet (PPP) og Den pakistanske muslimske liga Nawaz (PML-N) ser ut til å ta to tredeler av alle setene i den nye nasjonalforsamlingen med Bhutto-partiet PPP noen mandater foran.

Vingeklippet

For Musharrafs viktigste støtteparti Pakistans muslimske liga Nawaz (PML-Q) tegner valget til å bli ren vingeklipping. Flere pakistanske medier melder at partilederen Chaudhry Shujaat Hussain har tapt sitt parlamentsete fra Punjab-provinsen.

 
Han har vært presidentens aller viktigste støttespiller i den gamle nasjonalforsamlingen.

Ifølge New York Times ser det også ut til at seks av partiets statsråder blir feid ut av velgerne.

 HYLLER BHUTTO:  PPP-tilhengere hyller sin avdøde partileder utenfor Benazir Bhuttos hus. Foto: Zahid Hussein, Reuters/Scanpix.
HYLLER BHUTTO: PPP-tilhengere hyller sin avdøde partileder utenfor Benazir Bhuttos hus. Foto: Zahid Hussein, Reuters/Scanpix. Vis mer

Rekordlavt frammøte
En kombinasjon av apati og frykt etter drapet på Benazir Bhutto ligger trolig bak den rekordlave valgdeltakelsen på drøye 35 prosent. Ialt 24 mennesker er bekreftet omkommet etter uroligheter før og under valget. Det er foreløpig færre enn fryktet.

image: Opposisjonen knuser Musharraf
VENTER PÅ VALGSKYSS: Denne velgeren venter på skyss til valglokalet i Kaghan, 290 kilometer nord for hovedstaden Islamabad.
VALGVINNERE: Tilhengere av tidligere statsminister Nawaz Sharif jubler i Rawalpindis gater over gode valgresultater.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media