Opposisjonen krever Brustads hode på et fat

Kunngjør mistillitsforslag.

BLIR BEDT OM Å GÅ: Næringsminister Sylvia Brustad har håndtert Aker-saken særdeles dårlig og bør gå, mener opposisjonen. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
BLIR BEDT OM Å GÅ: Næringsminister Sylvia Brustad har håndtert Aker-saken særdeles dårlig og bør gå, mener opposisjonen. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): De største opposisjonspartiene på Stortinget kunngjør på en pressekonferanse at de krever Sylvia Brustads avgang gjennom et mistillitsforslag.

- Statsrådens handlemåte er ikke egnet til å ivareta statens interesser - dette er sterkt kritikkverdig, tordner Høyres Per-Kristian Foss - som understreker at han uttaler seg på vegne av sitt eget parti, Frp og KrF.

Foss utdyper:

- Dette knytter seg til at hun i realiteten ikke hadde innflytelse på ting hun burde hatt innflytelse på, og sikter til ministerens håndtering av den såkalte Aker-saken.

- TvungetHøyres stortingsrepresentant Bent Høie fra Rogaland sier opposisjonen følte seg tvunget til å reagere etter gjennomgangen av Aker-saken.- Stortinget hadde ikke gjort sin plikt om vi ikke hadde tatt ut mistillit i denne saken. Dette har med hvilket nivå en statsråd bør ha for å fungere i rollen sin, og gjøre de oppgaver hun er satt til, sier Høie til Dagbladet.

- Dere mener Sylvia Brustad har sunket under det akseptable nivået?

- Ja.

- Ikke spillOpposisjonspartiene understreker at mistillitsforslaget ikke kommer som følge av et politisk spill - men derimot sakens grad av alvorlighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer