Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Opposisjonen lager felles regjering i Pakistan

Nawaz Sharif slår seg sammen med PPP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to største opposisjonspartiene har i dag blitt enige om å danne regjering sammen i Pakistan.

- Vi har blitt enige om en felles agenda. Vi vil samarbeide om å danne regjering sentralt og i provinsene, sa Nawaz Sharif på en pressekonferanse sammen med Bhuttos enkemann Asif Ali Zardar.

Sharif leder Pakistan Muslim League - N, mens Zadar snakker på veiene av Pakistan Peoples Party (PPP), partiet Benazir Bhutto ledet fram til hun ble drept.

Press på Musharraf

Det er ventet at den nye regjeringen kan legge fornyet press på sittende presient Pervez Musharraf.

De to partiene vant mandagens valg med god margin, men har ikke oppnådd flertallet på to tredeler i parlamentet som de trenger for å kaste Musharraf.

På pressekonferansen sa de ikke eksplisitt at de ville presse Musharraf ut, men Sharif uttrykte klart at han ønsket den USA-støttede presidentens avgang, ifølge AP.

Gjeninnsetter dommerne

GÅR SAMMEN: Asif Ali Zardari (venstre) og Nawaz Sharif ble i dag enige om å danne regjering sammen. Foto: AFP PHOTO/AAMIR QURESHI
GÅR SAMMEN: Asif Ali Zardari (venstre) og Nawaz Sharif ble i dag enige om å danne regjering sammen. Foto: AFP PHOTO/AAMIR QURESHI Vis mer

De to partiene skal ha blitt enige om å gjeninnsette dommerne som ble avsatt da Musharraf innførte unntakstilstand i fjor. Dette har blitt sett på som en sak som kunne hindre et samarbeid mellom de to partiene.

- I prinsippet er det ingen uenighet om gjeninnsettelsen av dommerne. Vi vil jobbe med formalitetene i parlamentet, sier Sharif.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media