Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Opposisjonen må ha gått tom for gode argumenter

Stoltenberg forsvarer bruken av oljepenger.

FORSVARER BRUKEN AV OLJEPENGER: Stoltenberg sammen med Kristin Halvorsen under gårsdagens trontaledebatt. Statsministeren mener bruken av oljepenger i årets budsjett kan forsvares med at arbeidsplasser vil bli reddet. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FORSVARER BRUKEN AV OLJEPENGER: Stoltenberg sammen med Kristin Halvorsen under gårsdagens trontaledebatt. Statsministeren mener bruken av oljepenger i årets budsjett kan forsvares med at arbeidsplasser vil bli reddet. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Høyres Jan Tore Sanner og Erna Solberg uttalte i etterkant av dagens redegjørelse av statsbudsjettet for 2010 at regjeringen var gått tom for ideer og brukte gamle løsninger om igjen.

- Til det har jeg bare å si at opposisjonen må ha gått tom for gode argumenter. Vi gjør det vi sier vi skal, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Stor regning
Samtlige partier i opposisjon har gått ut og kritisert regjeringens bruk av oljepenger i årets budsjett, og KrF mente at regjeringen simpelthen skjøv regningen foran seg.

Stoltenberg selv mener at regjeringen har holdt tilbake i forhold til handlingsregelen rundt oljefondet tidligere, og at de nå må bruke mer i to år grunnet dårlige tider.

Oljepenger sikrer arbeidsplasser
- Årsaken til at vi bruker så mye oljepenger, er at vi har hatt et klart mål om å sikre arbeidsplasser. Det var det viktigste for meg og for regjeringen, sier Stoltenberg.

Dagbladet spurte også statsministeren hvordan han har opplevd prosessen bak årets budsjett,.

- Det har ikke vært et spesielt krevende budsjettår. Det er alltid vanskelige prioriteringer som skal gjøres, men dette året har ikke vært spesielt vanskelig, sier Stoltenberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling