<strong> SITTER TRYGT:</strong>  Alle regjeringspartiene stiller seg bak olje- og energiminister Terje Riis-Johansen. Dermed er mistillitsforslaget fra opposisjonen kvalt i fødselen. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
SITTER TRYGT: Alle regjeringspartiene stiller seg bak olje- og energiminister Terje Riis-Johansen. Dermed er mistillitsforslaget fra opposisjonen kvalt i fødselen. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX. Vis mer

Opposisjonen med mistillitsforslag mot Terje Riis-Johansen

Kvalt i fødselen. - Oljeministeren har gitt utfyllende svar, sier regjeringspartiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): Høyre og Venstre fikk i dag et svar de ikke er fornøyd med på et brev til olje- og energiministeren om utsettelsen av fullskala renseanlegg på Mongstad. Nå mener de at statsråden har brutt informasjonsplikten overfor Stortinget, og stiller seg bak mistillitsforslaget fra Frp og Krf. Forslaget blir fremmet i morgen.

Tar ikke selvkritikk Høyre og Venstre ba om svar på om statsråden vil forholde seg annerledes til informasjonsplikten i saken fremover. Det vil Terje Riis-Johansen ikke. Han beklager heller ikke at opposisjonen ikke har fått vite at en utsettelse har ligget i kortene i over et år. De ba også om innsyn i to rapporter som har vært hemmeligholdt til nå, og de har nå fått sett den ene. Den viser at statsråden har visst om utsettelsen enda lengre enn enn det som tidligere har kommet fram.

- Onsdag fikk vi en rapport som viste at Riis-Johansen var kjent med at fristen var helt urealistisk. Likevel holdt han fast ved dette tidspunktet under debatten om testanlegget i mai i fjor. I et brev til Venstre og Høyre onsdag holder han dessuten fast ved at han har informert riktig. Disse to punktene har vært avgjørende for Høyre, sier Erna Solberg til NTB.

 - Det er hevet over enhver tvil at Stortinget er ført bak lyset i Mongstad-saken. Jeg er glad for at de øvrige opposisjonspartiene også har kommet fram til en slik konklusjon, sier Hans Olav Syversen, fungerende parlamentarisk leder i KrF, til NTB.

- Uforstående - Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen har vår tillit, og et mistillitsforslag vil ikke få flertall i Stortinget. Det slår de tre
parlamentariske lederne for Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet fast - Helga Pedersen (Ap), Bård Vegar Solhjell (SV) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

- Høringene på Stortinget har belyst Mongstad-saken grundig, og statsråden har gitt utfyllende svar. Det har ikke framkommet noe i
høringene som tyder på at statsråden ikke har overholdt informasjonsplikten overfor Stortinget. Det vil derfor ikke være flertall for et
mistillitsforslag, sier de tre parlamentariske lederne i en pressemelding.

Terje Riis-Johansen ønsker ikke å kommentere saken i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer