Opposisjonen ser orange

Tusenvis protesterte mot valgfusk i Aserbajdsjan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Aserbajdsjans hovedstad, Baku, marsjerte tusenvis i en fredlig protest mot det omfattende valgfusket i søndagens parliamentsvalg.

Det sittende partiet YAP vant valget, men valgobservatører kritiserer dem for valgfusk.

En av opposisjonslederne, Sardar Jalaloglu, i det demokratiske partiet, gir myndighetene en sjanse til å rette opp feilene, og krever omvalg.

- Hvis folkets vilje ikke blir oppfylt, vil vi gå ut på gata med krav om myndighetenes avgang, lovet han folkemengdene ifølge CNN.

Rundt 15.000 mennesker var samlet i hovedstadens gater, mange av dem med orange flagg, for å mireferere til den «orange revolusjonene» i Ukraina, som førte president Viktor Jusjtsjenko til makten.

På plakatene deres stod det blant annet skrevet «Fritt valg!» og «Slutt å bytte vårt demokrati mot olje».

Folket var lovet et fritt og rettferdig valg, og føler seg lurt. De hevder de vil fortsette å demonstrere til søndagens valg blir annullert.

President Ilham Alijev tillot opposisjonen å holde en tretimers demonstrasjon i Baku. Hundrevis av opprørspoliti sto klare, men demonstrasjonen fikk et fredelig utfall.

ORANGE REVOLUSJON: Opposisjonen er inspirert av omveltningene Ukraina, og ønsker en annullering av valget. Foto: AP/Scanpix
ORANGE REVOLUSJON: Opposisjonen er inspirert av omveltningene Ukraina, og ønsker en annullering av valget. Foto: AP/Scanpix Vis mer
15.000 DEMONSTRANTER</B>: Opposisjonen hadde håpet på det dobbelte, men mange ble forhindret i å delta.
FREDELIG:</B> Opprørspolitiet stilte mannsterke, men demonstrasjonen fikk et fredelig utfall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer