Opposisjonen varsler omkamp om biodieselavgiften

- Vedtaket er en demonstrasjon på hvordan miljøet kan tape for statsministerens behov for å vise styrke internt i regjeringen.

KAMPEN ER IKKE OVER: Høyres Erna Solberg og Jan Tore Sanner vil ikke gi seg på spørsmålet om biodieselavgift. Foto: Morten Holm / SCANPIX
KAMPEN ER IKKE OVER: Høyres Erna Solberg og Jan Tore Sanner vil ikke gi seg på spørsmålet om biodieselavgift. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Med 85 mot 84 stemmer vedtok Stortinget natt til fredag å halvere avgiftsfritaket på biodiesel neste år med sikte på full innføring fra 2011. Opposisjonen varsler omkamp til våren.

Voteringsresultatet kunne tyde på at det var en utro tjener blant de rødgrønne, men en gjennomgang av voteringsutskriften viser at alle de rødgrønne stemte for regjeringens forslag. Derfor var et trolig en feil ved voteringsanlegget som førte til at resultatet ikke ble 86 for forslaget og 83 imot.

Avgiftsinnføringen kom i forbindelse med at Stortinget vedtok statsbudsjettet for neste år med en utgiftsramme på vel 900 milliarder kroner. Regjeringens forslag ble vedtatt uten endringer.

- Kampen ikke over

Opposisjonen tror ikke kampen om avgiftsfri biodiesel er tapt for alltid.

- Det er et så dårlig vedtak for miljøet at vi vil arbeide for å få til endringer allerede i revidert nasjonalbudsjett til våren, sier Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner til NTB.

Han mener at presset på regjeringen vil bli så stort fra grasrota at det er nødt til å presse seg fram nye vedtak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer