KREVER AT PRESIDENTEN GÅR: «Den nasjonale redningsfronten» sier at de fullt og helt stiller seg bak kravet om at president Mohamed Mursi må gå. Foto: REUTERS / Fabrizio Bensch
KREVER AT PRESIDENTEN GÅR: «Den nasjonale redningsfronten» sier at de fullt og helt stiller seg bak kravet om at president Mohamed Mursi må gå. Foto: REUTERS / Fabrizio BenschVis mer

Opposisjonsgruppe krever at president Mursi går av

- Ansvarlig for drap og tortur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypts største opposisjonsgruppe, Den nasjonale redningsfronten, sier den fullt og helt stiller seg bak kravet om at president Mohamed Mursi må gå.

- Alle som er ansvarlige for drap, tortur og ulovlige pågripelser må stilles for retten, og førstemann ut bør være presidenten, uttalte Redningsfronten lørdag.

Koalisjonen består av liberale og venstreorienterte, sekulære politikere, og den ledes av nobelprisvinner og tidligere leder for Den arabiske liga Mohamed ElBaradei.

Mange tusen egyptere deltok fredag i en demonstrasjon mot president Mursi, og en folkemengde samlet seg også utenfor presidentpalasset i Kairo og krevde presidentens avgang.

Minst én demonstrant ble drept og flere såret i sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter utenfor palasset sent fredag. Demonstrantene kastet brannbomber og skjøt fyrverkeri mot presidentpalasset, og de skal også på et tidspunkt ha forsøkt å ta seg inn på palassområdet.

NTB