- Opposisjonskandidat angrepet og aktivist arrestert

I protestene rundt fredagsbønnen i Teheran.

TÅREGASS: Dette bildet viser et militsmedlem som retter et tåregassvåpen mot en av demonstrantene utenfor universitetet i Teheran fredag. På grunn av at mediene ikke har tilgang til Iran, sender nyhetsbyråene nå ut en del bilder som er tatt av ulike personer i Iran, og det er derfor ikke bekreftet av dem at bildet er tatt i dag. Foto:  AP/SCANPIX
TÅREGASS: Dette bildet viser et militsmedlem som retter et tåregassvåpen mot en av demonstrantene utenfor universitetet i Teheran fredag. På grunn av at mediene ikke har tilgang til Iran, sender nyhetsbyråene nå ut en del bilder som er tatt av ulike personer i Iran, og det er derfor ikke bekreftet av dem at bildet er tatt i dag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Opposisjonskandidaten Mehdi Karroubi ble angrepet rett utenfor universitetet i Teheran i Iran før dagens fredagsbønn tok til, ifølge en uttalense på Karroubis partis nettsider. I uroen som fulgte fredagsbønnen, skal flere personer ha blitt arrestert, blant dem advokaten og aktivisten Shadi Sahr, melder nyhetsbyrået AFP.

Uroen i dag brøt ut etter at Akbar Hashemi Rafsanjani, en av Irans mest innflytelsesrike polikere og leder av det iranske Ekspertrådet, i sin tale under fredagsbønnen ba om at fengslede opposisjonstilhengere må settes fri.

Han sa også at noe må gjøres for å fjerne usikkerheten rundt valgresultatene, og at mange blant landets befolkning fremdeles mener det har foregått valgjuks.

- Aktivist arrestert og slåttUnder talen protesterte titusener av mennesker protesterte i gatene, og ifølge vitner på stedet skal flere titalls ha blitt arrestert og kjørt av gårde, melder nyhetsbyrået AP.

Politiet og den regjeringstro Basiji-militsen skjøt tåregass mot demonstrantene, som også spredte seg til flere andre steder i byen og ropte slagord som «død over diktatoren». Det har kommet ulike rapporter om at politiet har brukt vold mot demonstrantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.