- Opposisjonskandidat angrepet og aktivist arrestert

I protestene rundt fredagsbønnen i Teheran.

TÅREGASS: Dette bildet viser et militsmedlem som retter et tåregassvåpen mot en av demonstrantene utenfor universitetet i Teheran fredag. På grunn av at mediene ikke har tilgang til Iran, sender nyhetsbyråene nå ut en del bilder som er tatt av ulike personer i Iran, og det er derfor ikke bekreftet av dem at bildet er tatt i dag. Foto:  AP/SCANPIX
TÅREGASS: Dette bildet viser et militsmedlem som retter et tåregassvåpen mot en av demonstrantene utenfor universitetet i Teheran fredag. På grunn av at mediene ikke har tilgang til Iran, sender nyhetsbyråene nå ut en del bilder som er tatt av ulike personer i Iran, og det er derfor ikke bekreftet av dem at bildet er tatt i dag. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Opposisjonskandidaten Mehdi Karroubi ble angrepet rett utenfor universitetet i Teheran i Iran før dagens fredagsbønn tok til, ifølge en uttalense på Karroubis partis nettsider. I uroen som fulgte fredagsbønnen, skal flere personer ha blitt arrestert, blant dem advokaten og aktivisten Shadi Sahr, melder nyhetsbyrået AFP.

Uroen i dag brøt ut etter at Akbar Hashemi Rafsanjani, en av Irans mest innflytelsesrike polikere og leder av det iranske Ekspertrådet, i sin tale under fredagsbønnen ba om at fengslede opposisjonstilhengere må settes fri.

Han sa også at noe må gjøres for å fjerne usikkerheten rundt valgresultatene, og at mange blant landets befolkning fremdeles mener det har foregått valgjuks.

- Aktivist arrestert og slåttUnder talen protesterte titusener av mennesker protesterte i gatene, og ifølge vitner på stedet skal flere titalls ha blitt arrestert og kjørt av gårde, melder nyhetsbyrået AP.

Politiet og den regjeringstro Basiji-militsen skjøt tåregass mot demonstrantene, som også spredte seg til flere andre steder i byen og ropte slagord som «død over diktatoren». Det har kommet ulike rapporter om at politiet har brukt vold mot demonstrantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer