Opposisjonskandidat vant i Libanon

Michel Aouns kristne kandidat vant suppleringsvalg knepent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kristen kandidat støttet av opposisjonen vant knepent et av suppleringsvalgene i Libanon søndag, opplyser innenriksminister Hassan Sabeh.

I et politisk handlingslammet Libanon gikk velgerne til stemmeurnene for å velge erstattere for to anti-syriske parlamentarikere som er blitt drept.

Det ene av de to suppleringsvalgene ble holdt i det kristne kjerneområdet Metn i fjellene nordøst for hovedstaden Beirut.

Libanon er delt mellom syriskfiendtlige og syriskvennlige leirer, men også i Metn er velgerne splittet. Der skulle de avgjøre hvem som skal ta over etter den kristne maronitten Pierre Gemayel, som ble skutt og drept 21. november 2006. Valget sto mellom Camille Khoury eller tidligere president og Pierre Gemayels far, Amin Gemayel. Og Ifølge det offisielle resultatet vant Khoury, som er kandidat for den kristne opposisjonsgruppen ledet av Michel Aoun, med bare 418 stemmer.

- De klarer bare ikke å slå meg, sa en selvsikker Aoun søndag kveld.

Aoun er kandidat ved presidentvalget i Libanon om noen uker.

Samtidig viste det offisielle resultatet natt til mandag at Mohammed al-Amin Itani, kandidat for den regjerende antisyriske majoriteten, vant suppleringsvalget i hovedstaden Beirut med hele 85 prosent av stemmene.

Det var på forhånd ventet at han kommer til å overta plassen etter sunnimuslimske Walid Eido, som ble drept i et bilbombeangrep 13. juni i år.

TRIUMFERER: Aoun-tilhengere feirer valgseieren i Øst-Beirut. Foto: ANWAR AMRO/AFP/SCANPIX
TRIUMFERER: Aoun-tilhengere feirer valgseieren i Øst-Beirut. Foto: ANWAR AMRO/AFP/SCANPIX Vis mer

(NTB)