Hviterussland

Opposisjonsleder i dekning

Demonstranter og politi har støtt sammen i Hviterusslands hovedstad Minsk og den vestlige byen Brest etter dagens presidentvalg

SKADD: Folk hjelper en skadd mann under sammenstøtene mellom demonstranter og politi i Minsk. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko
SKADD: Folk hjelper en skadd mann under sammenstøtene mellom demonstranter og politi i Minsk. Foto: REUTERS/Vasily Fedosenko Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vitner beskrev kaotiske scener i hovedstaden Minsk med demonstranter som ropte, bilhorn og sirener. Også i andre byer i Hviterussland ble det protestert mot valgresultatet.

Aleksandr Lukasjenko - som har innehatt presidentvervet i 26 år - ifølge den statlige valgdagsmålingen fikk over 80 prosent av stemmene, melder AP.

Vold

Rundt 1000 demonstranter samlet seg rundt krigsminnesmerket i sentrum av Minsk, hvor politiet støtte voldelig sammen med dem og brukte sjokkgranater for å spre folkemengden. Bilder viser demonstranter som bærer tydelig preg av vold.

En video viser politiet som skyter sjokkgranater mot demonstrantene for å spre dem. Ifølge vitner samlet flere tusen demonstranter og om lag tusen opprørspoliti seg i sentrale deler av hovedstaden Minsk.

Medier knyttet til opposisjonen, blant dem tut.by og Nasha Niva, skriver at det blir brukt vannkanoner og at en politibil skal ha kjørt inn i folkemengden.

Det kommer meldinger om skadde, og bilder i sosiale medier viser demonstranter med hodeskader, men innenriksdepartementet nekter likevel for at noen er skadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer